La diputada de Compromís Nathalie Torres destaca a Sagunt l’augment de personal i infraestructures

Notícia apereguda en El Levante emv

La diputada de Compromís amb responsabilitats a l’àrea d’educació de la Generalitat Valenciana, Nathalie Torres, va visitar aquest dilluns Sagunt per conèixer les necessitats educatives de la ciutat i defensar les principals fites aconseguides per Govern del Botànic durant les darreres legislatures en educació i integració educativa .

Recolzada pels membres de Compromís per Sagunt, la diputada va assenyalar que: “Malgrat les dificultats que ha imposat el context, especialment aquests darrers anys amb la pandèmia i la guerra d’Ucraïna, hem continuat apostant per la qualitat educativa, la gratuïtat de l’educació i les infraestructures educatives”.

La diputada va referir com un dels principals punts la incorporació de “més de 15.000 nous professors i professores” una xifra de noves incorporacions que, segons Torres, “ha permès aconseguir una important millora de la qualitat educativa als centres educatius, ja que ens ha permet disminuir la càrrega de treball dels docents, baixant les ràtios i permetent una educació molt més personalitzada a les necessitats de cada xiquet i xiqueta”. En aquest sentit, va anunciar que durant els propers dos cursos es contractaran 3.000 nous docents més per a infantil i primària.

Pel que fa a la gratuïtat de l’educació, va assegurar que el servei d’escoles infantils públiques i gratuïtes de 0 a 3 anys està proper a completar-se “ja que ho hem aconseguit per als xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys i properament inclourem el tram de edat restant per completar el servei”. Aquesta línia va ser defensada per la diputada, també, per oferir a les famílies “especialment a les dones” unes millors possibilitats de conciliar la vida familiar amb la professional “permetent el retorn de les dones al mercat de treball i els seus treballs i no tenir que dedicar-se en exclusiva a cura dels més petits”.

Altres mesures destacades en aquest sentit van ser la xarxa de llibres, que permet l’adquisició gratuïta dels llibres de text “amb més de 400.000 beneficiaris i que en aquesta propera legislatura incorporarà també el batxillerat a la xarxa, així com passarà amb els de formació professional ” o els menjadors escolars.

Finalment, va assenyalar com una de les principals fites aconseguides pel govern del Botànic haver posat fi als barracons: “quan vam arribar hi havia prop de dues generacions que no sabien què era una escola, perquè tot el tram educatiu l’havien cursat a barracons. Ara això s’ha acabat, hem posat fi als barracons i els que queden són provisionals mentre al costat es construeix una nova escola o institut”. En aquest sentit, la portaveu d’educació va posar en relleu que durant els darrers anys s’han construït “103 centres educatius de nova planta, 400 actuacions de millora, rehabilitació i ampliació i continuarem en aquesta línia amb el pla Edificant per a l’educació pública , gratuïta i de qualitat és una prioritat per a Compromís, ja que l’educació ens importa i importa a totes les valencianes valencians”.

Inversions de més de 20 milions
Per la seua banda el regidor d’educació de Sagunt, Josep Manuel Tarazona, va agrair la presència de Nathalie Torres a la ciutat, així com la feina que des de la Conselleria d’Educació s’ha realitzat durant aquests vuit últims anys. Un treball que ha permès que també des de l’ajuntament “s‘hagen pogut emprendre accions importants per millorar la qualitat de l’educació i en la nostra llengua“. Segons el regidor saguntí, el treball dut a terme per la seua regidoria i la Conselleria d’Educació s’ha traduït en “fets contrastats i materials com el nou institut número 5 al Port de Sagunt i que, sense el treball de Compromís, tant a la Generalitat com a l’Ajuntament no haurien estat possibles. Infraestructures com l’aulari d’infantil del Villar o el de Victòria i Joaquín Rodrigo, així com moltes altres inversions en infraestructures educatives per valor de més de 20 milions d’euros, entre l’Ajuntament i la Conselleria, que s’han destinat a donar als nostres xiquets i xiquetes unes instal·lacions com cal per estudiar i formar-se”.

Millores en FP a la ciutat
Així mateix, el regidor va destacar la importància de la inversió en matèria de formació professional amb la construcció de nous centres de FP i millora dels ja existents. Per Tarazona “la FP i la seua qualitat és primordial per formar els futurs treballadors en les competències si habilitats necessàries que exigeixen les empreses de cara a crear una ocupació sòlida i amb estabilitat. Aquesta formació de qualitat a tots els nivells és la que des del govern municipal com a nivell autonòmic defensem des de Compromís”.

Tarazona va destacar que des de l’ajuntament ja s’han creat aules per a xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys per facilitar la conciliació familiar i laboral de pares i mares i afavorir que les dones puguen reincorporar-se als seus llocs de treball sense haver de ressentir-se la vida ni la cura dels més menuts: “la igualtat és una prioritat i la conciliació és una part fonamental d’aquesta àrea, per això treballem per fer-la possible amb iniciatives i propostes com aquesta. Aquest any construirem dues noves aules d’aquesta mena a Victòria i Joaquín Rodrigo”.

Finalment, el regidor saguntí va parlar del projecte “Sagunt, ciutat educadora” com un exemple d’integració educativa que, en paraules del regidor, “propicia que cap xiquet ni xiqueta es quede enrere, una dimensió fonamental ara que vindran nous alumnes d’altres llocs a estudiar ací. L’educació és fonamental, tots hi han de tenir accés i en condicions de qualitat i excel·lència, per això des de la regidoria treballem perquè les oportunitats que l’escola i l’educació proporciona arriben a ella a tots i totes, sense deixar ningú enrere. Combinem allò que s’ha fet sempre, com els Ludi Saguntini, amb propostes innovadores i líders i així hem aconseguit convertir la nostra ciutat en tot un referent”.