Quico Fernández es desvincula del pacte PSOE-Ciudadanos en la qüestió de la SAG i reitera la postura del seu grup

Foto: El Económico

Davant la convocatòria de Consell extraordinari de la SAG convocat per a esta vesprada amb l’objectiu de tractar la qüestió de la possible destitució de l’actual gerent de l’empresa, el portaveu del Grup Compromís, Quico Fernández ha volgut expressar la seua postura:

“Nosaltres, davant d’aquesta qüestió, volem insistir en alguns aspectes. Compromís ha apostat i continua apostant pel caràcter públic de la Societat Anònima de Gestió, sense cap tipus de dubte. I ho diem d’una manera contundent perquè ens consta que ha hagut algunes desinformacions interessades cap al col·lectiu dels treballadors, i en este sentit, hem sol·licitat una reunió amb els comitès d’empresa per aclarir esta qüestió.

En segon lloc, nosaltres ja vam manifestar la nostra postura en l’anterior legislatura, l’hem tornat a manifestar en esta, i hem votat i votarem, de fet, pel canvi del gerent, perquè considerem que és una figura clau que ja porta una trajectòria important, amb llums i amb ombres, però ha arribat el moment de canviar esta figura per a que la SAG se reestructure de manera que els serveis que presta es milloren i que no es traduïsquen en queixes constants cap als governs, totalment justificades, perquè alguns dels serveis que es presten presenten deficiències que no estan d’acord amb el pressupost que dediquem. I en este sentit, el nostre vot va a ser a favor de la destitució.

Per altra banda, anem a col·laborar, evidentment, per a la selecció d’una nova gerent o un nou gerent que accepte el repte de millorar, de manera molt notable, la gestió de la SAG.

Per últim, ja han eixit en la premsa informacions referents a les negociacions entre el partit socialista i Ciudadanos perquè el vot de Ciudadanos siga favorable. Nosaltres érem coneixedors d’estes negociacions. De fet, ja fa uns mesos se’ns va oferir un llistat amb una sèrie de punts per a ser acceptats i des del principi vam dir que no. Nosaltres no entrem en eixe joc ni acceptem les exigències de Ciudadanos.

Per tant, la responsabilitat del pacte que hi haja entre PSOE i Ciudadanos és de PSOE i Ciudadanos. I ací Compromís no té res a veure. Una altra cosa, evidentment, és que si alguna de les negociacions o dels punts acceptats entren en conflicte amb la línia política de Compromís o amb els acords del pacte de govern, nosaltres serem els primers en denunciar-ho. Però, en principi, és una qüestió que és responsabilitat del PSOE i qui ha de donar explicacions és el seu grup municipal i el seu alcalde. Nosaltres només entrarem si afecta a alguna de les línies fonamentals de la nostra trajectòria política i al programa de govern.”