Una seu que puga cobrir les necessitats de la ciutat i d’acord amb la intensa activitat empresarial desenvolupada al llarg dels últims anys. Esta és la petició que el Grup Compromís proposarà al Ple per ser traslladada a la Universitat de València, la Universitat Jaume I i la Universitat Politècnica, així com a la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital perquè col·labore en impuls de la creació d’esta seu universitària a Sagunt.

Es tracta, a més a més, en paraules de Quico Fernández, portaveu del grup, “d’una demanda ciutadana d’alguns sectors que estan analitzant el creixement de Sagunt en matèria logística, industrial i empresarial, en definitiva, i veuen amb preocupació que entre la nostra societat no apareixen vocacions empresarials. Que no hi ha una adequada formació i, per tant, insisteixen en la conveniència de que en la nostra ciutat s’instal·lara alguna extensió universitària especialitzada en tot el que suposa la formació empresarial, econòmica… en tots els àmbits.”

Parc Sagunt

Sagunt està vivint un moment transcendental en matèria empresarial. L’alta ocupació de Parc Sagunt I i el desenvolupament de Parc Sagunt II suposen una injecció molt important de recursos i inversions, les quals representen una magnífica oportunitat per regenerar i revolucionar el nostre teixit econòmic i, per extensió, el de tota la seua àrea d’influència.

“Nosaltres, escoltant la demanada ciutadana i sent conscients de la situació i les extraordinàries oportunitats que ofereix la nostra ciutat, presentem esta moció que esperem que siga aprovada per unanimitat i que busca, precisament, que alguna de les universitats valencianes estenga els seus serveis a la nostra ciutat. Concretament,  en l’àmbit especialitzat en la formació empresarial, ja siga com a una extensió d’ADE o una seu especialitzada en Màsters de formació per a futurs empresaris i, evidentment, per a directius de les empreses que es va a ubicar i ja s’estan ubicant, des de l’anterior legislatura, a la nostra ciutat”, assenyala el portaveu de Compromís.

Es tracta d’un model que ja funciona amb èxit en altres zones com és el cas de la Comunitat de Madrid amb Alcalá d’Henares, o de Catalunya amb Reus. Totes dues ciutats compten amb seus universitàries i permeten dotar el teixit local de capital humà qualificat gràcies a la formació pràctica en empreses instal·lades als voltants dels propis centres formatius.

Formació Empresarial

Les dades del darrer curs posicionen ADE com el grau amb major nombre de matriculacions de tot l’estat i del País Valencià, on 12.344 persones es decidiren per cursar estos estudis, xifra que destaca el gran interès que desperta esta àrea entre bona part de la població estudiantil i demostra que són necessàries noves seus des de les quals poder impartir matèries relacionades amb l’economia i l’empresa.

Tal com assenyala el text de la moció, “de cara a un futur molt més pròsper, segur i de major qualitat per a la ciutat i la seua població, hem de ser capaços d’aprofitar l’empenta de la nostra economia amb la instal·lació de les grans empreses, i el més important, de maximitzar-lo amb un teixit empresarial sòlid i autòcton.”

Compromís Sagunt