Els valencians som els únics habitants de l’estat que, a pesar de ser més pobres que la mitjana, continuem contribuint de manera neta

El grup municipal Compromís presentarà, al Ple de demà, una moció per tal de seguir reivindicant millores urgents en el sistema de finançament estatal.“Reclamem de nou un finançament just per als valencians. No és la primera volta que Compromís es pronuncia en este sentit ni la primera volta que presentem una moció sinó que forma part de les nostres reivindicacions des de fa dècades, des de la nostra pròpia existència”, assegura el portaveu del grup, Quico Fernández.

Compromís ha dut endavant, al llarg dels darrers anys, diferents iniciatives per tal de donar a conéixer a la ciutadania quina es la situació i de quina manera afecta al seu dia a dia. “Este és un dels motius que ens porta a la política: denunciar el maltractament que sofrim els valencians, simplement, per ser valencians. Hem aconseguit al llarg dels últims anys incorporar a noves forces polítiques després de demostrar que l’infrafinançament no és fruit de la nostra imaginació sinó que existeixen dades evidents que mostren que els valencians perdem, cada any, milers de milions d’euros per culpa d’una distribució dels recursos de l’Estat que no és justa, no és igualitària i que beneficia a algunes comunitats en detriment d’unes altres”, afegeix Quico Fernández.

Minvament de serveis

De fet, els valencians som els únics habitants de l’Estat que, a pesar de ser més pobres que la mitjana, continuem contribuint de manera neta, amb la qual cosa, en paraules del portaveu de Compromís, “els nostres serveis i les nostres prestacions són inferiors a les de la mitjana. No és, únicament, una qüestió territorial, en el sentit que la gent puga interpretar, de caràcter nacionalista, sinó que també representa un fet objectiu que afecta als ciutadans, a les persones que vivim en este territori que tenim una atenció sanitària pitjor, una atenció educativa pitjor, uns serveis socials pitjors que la resta de l’Estat espanyol perquè els ingressos, les transferències de l’Estat són inferiors i ens estan empobrint cada any. La veritat és que esperem que esta moció siga aprovada”.

Tot i que hi ha un altre grup que presenta una moció en la mateixa línia, “nosaltres, a més, fem una referència als Pressupostos Generals d’enguany que són per a la nostra ciutat i per als valencians, de nou, una demostració de la falta de consideració, per no dir la falta de respecte que el govern de l’Estat, mane el PP o mane el PSOE, té cap als valencians. Crec que la corporació s’ha de pronunciar de manera favorable a esta moció perquè en definitiva els ciutadans de Sagunt també són ciutadans valencians i, per tant, es troben en la mateixa situació de discriminació”, conclou Quico Fernández.

Compromís Sagunt