El grup presentarà davant del ple la sol·licitud d’instar a ADIF a adequar un espai transitat per centenars de persones cada dia

Millorar l’asfaltat i adequar les instal·lacions als requeriments actuals. Eixa és la base de la moció que presentarà el Grup Municipal Compromís al proper Ple de dijous. Es tracta d’una reivindicació justa, no només per als veïns i veïnes de Sagunt, sinó també per a la imatge que projecta la ciutat.

Adaptació urgent

L’estació de Sagunt és un dels punts ferroviaris més importants de la nostra xarxa de rodalies. Cada dia, centenars d’usuaris fan servir el seu pàrking per tal de poder traslladar-se fent ús del transport públic. De fet, la promoció d’una mobilitat responsable és un dels preceptes bàsics de les noves polítiques estratègiques de desenvolupament sostenible.

Tanmateix, la manca d’una conservació adequada ha convertit este lloc destinat a l’aparcament de vehicles, en un espai ple de clivelles i clots, la qual cosa suposa un risc tant per a vianants com per a conductors que han de salvar estos paranys a l’asfalt. Per este motiu, el Grup Compromís vol en paraules del seu portaveu, Quico Fernández, “exigir a Adif, al Ministeri que gestiona les infraestructures ferroviàries,  que asfalte el pàrking que tenim a l’estació de Sagunt perquè és un espai molt important que dona servei a moltes persones, especialment a totes aquelles que utilitzen el tren per a desplaçar-se diàriament, i la veritat és que necessita una intervenció que dignifique l’espai.”

I és que l’afluència de cotxes és tan alta que, tal com assenyala el text de la moció, “ha causat que en aquest espai, que és propietat d’ADIF, el sòl s’haja alçat, causant abundants clivelles i forats que dificulten substancialment el pas dels vehicles, i fins i tot podent-los arribar a causar alguna avaria o desperfecte. A més, la inexistència de voreres en el pàrquing dificulta el pas de les persones, i fa que puguen entropessar i fer-se mal, com ja ha passat en alguna ocasió”.

Així, Compromís demanarà que l’Ajuntament de Sagunt inste a ADIF a la reparació del sòl del pàrquing de l’Estació de tren; a millorar de l’accessibilitat (tant al pàrquing com a l’estació) amb la interposició de més mitjans per a persones amb mobilitat reduïda; i a la creació de més accessos tant per a vehicles com per a les persones.  Igualment, la moció planteja la necessitat d’instar a ADIF a fer un estudi per a instal·lar en el pàrquing diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Espai infrautilitzat

Quico Fernández, assenyala, a més a més que, “com ja hem comentat en alguna ocasió, Renfe, inclús, podria plantejar-se ampliar el pàrking en altura, perquè disposa de molta volumetria que, sincerament, està infrautilitzada. De moment, el primer pas, i és el que demanem, és que adecente el pàrking i que l’adapte per a un millor servei als ciutadans”.

Compromís per Sagunt