Segons publica morvedre.info

Des del Bloc, el seu portaveu, Quico Fernández, assegurava que aquesta qüestió, “no per esperada deixa de tenir transcendència, ja que el dictamen del TSJCV (9 de novembre de 2011) no admetia discussió”, al mateix temps que aclaria que van recórrer aquests articles del ROM després que la delegació del Govern impugnara els primers plens celebrats en el Port.

Fernández també critica a Castelló, al que acusa d’actuar “com un filibustero per a evitar el recurs, en lloc d’admetre amb humilitat la sentència va presentar el recurs”. No obstant això, els nacionalistes que si és necessari, col·laboraran per a validar els acords que pogueren estar en dubte.

Recorden els nacionalistes que aquesta decisió prové de l’acord arribat la passada legislatura entre el PP i SP, “va anar una situació forçada, ja que la llei ho impedia i havia informes que així ho avalaven”, al mateix temps que apuntaven que van a reclamar-li les costes a l’Ajuntament, un punt sobre el qual Castelló es mostrava contundent, “la sentència ho deixa clar, no hi ha costes”.

Segons publica El Economico

El Bloc parla d’«engany als ciutadans»

Els primers a presentar el fallo als mitjans de comunicació han estat els membres del Bloc Nacionalista Valencià, com impulsors del contenciós que ha acabat anul·lant la celebració de plens en el Port de Sagunt.

Quico Fernández ha lamentat que una mesura «positiva» s’haja d’anul·lar quan «ja està consolidada», però ha volgut deixar clar que, almenys en la seua opinió, no havia molta més opció. «Els articles que assenyalen on es poden celebrar o no els plens són inalterables, perquè té qualificació de bàsics. Això qualsevol tècnic ho sap. És com si et fas una legislació que et permet a tu córrer a 140 quilòmetres per hora amb el cotxe quan el límit és 120, no és possible» ha explicat Fernàndez que ha recordat que el seu partit només va dur als tribunals el ROM mentre que «va ser la Delegació de Govern qui va dur diversos d’aquests acords adoptats en el Centre Cívic, i si no va seguir fent-lo ha estat per motius polítics», paraules textuals de l’edil que ha tornat a invocar la inseguretat jurídica com motiu principal de la presentació del recurs.

Per al líder dels nacionalistes a Sagunt el més escandalós d’aquest assumpte és que «qui van prendre aquesta decisió ja sabien que no podia fer-se», i va recordar que es va aprovar amb informes en contra dels tècnics. Fernàndez ha demanat que siguen qui «van enganyar als ciutadans» els quals donen la cara per a explicar la situació.

Els regidors del Bloc han afirmat, en tot cas, que estan a la disposició de la resta de grups per a validar els acords presos en El Port, perquè eviten ser anul·lats en qualsevol judici, i fins i tot per a cercar noves fórmules, ajustades a la llei, de descentralitzar la vida municipal i acostar la política als ciutadans.

El Bloc ha confirmat també que, encara que la sentència marca que no es condemna a l’ajuntament a pagar les costes judicials, pensen reclamar les costes al·legant que «aquest recurs ha costat diners als nostres afiliats».

Segons publica El Periodico de Aqui

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació interposat per l’Ajuntament de Sagunt i, per tant, declara il·legal la celebració de plens en el nucli de Port de Sagunt. D’aquesta forma dóna la raó al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que a través de la sentència amb data del 9 de novembre de 2011 anul·lava els articles modificats en el ROM.

Es tracta dels articles 79, 82.2 i 82.4 en els quals es disposava que “el ple de la Corporació tindrà dues seus: una en el saló principal del palau situat en el carrer Autonomia, nombre 2, i altra en el saló d’actes del Centre Cívic Municipal situat en l’avinguda Doctor Fleming”. Així mateix, l’article 82.2 matisa que les sessions plenàries ordinàries “se celebraran de forma alternativa en cadascuna de les dues seus del ple de la Corporació” i el punt 82.4 expressa que les sessions extraordinàries “se celebraran en la seu del ple de la Corporació on es va realitzar l’última sessió ordinària”.

El Tribunal Suprem anul·la ara aquests articles, tal com ja va realitzar en 2011 el TSJCV, i la sentència és ferma “sense lloc al recurs de cassació”.

Davant aquesta nova sentència, el portaveu del Bloc-Compromís en l’Ajuntament de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que l’alcalde, Alfredo Castelló, “ha d’acatar la sentència i convocar el pròxim ple en la casa consistorial”. Fernández recorda que el primer edil “en comptes d’assumir amb responsabilitat i humilitat la sentència, va presentar el recurs de cassació i ara ha de canviar el ROM i celebrar els plens i Sagunt”, matisa.

El portaveu nacionalista i el seu equip s’han mostrat disposats a col·laborar “perquè se solucionen altres possibles impugnacions” dels punts aprovats en els plens de Port i també “estem disposats a cercar totes les fórmules que faciliten la participació i descentralització de l’Administració”. Però això sí dins de la legalitat, perquè “s’ha estat jugant amb la ciutadania”, ha criticat la regidora del Bloc-Compromís Teresa García.

Cap recordar que el Consistori de Sagunt ja va haver de ratificar els punts acordats en diversos plens celebrats en Port de Sagunt impugnats per la Delegació de Govern.

Per altra costat, el Bloc-Compromís ha anunciat que va a reclamar els costos d’aquest procediment judicial a l’Ajuntament d Sagunt que sumen prop de 6.000 euros. “La responsabilitat d’aquesta sentència és del PP i de l’anterior secretari”, ha destacat Fernández.