Compromís i treballadors es reuneixen per a reiterar el caràcter públic de l’empresa i posar en evidència les deficiències a solventar

En la vesprada d’ahir  el Grup Municipal Compromís es va reunir amb els representants dels diferents comités d’empresa de la SAG. La reunió, que va tindre lloc al Saló d’Actes del Centre Cívic, va aconseguir congregar als representants sindicals de CCOO, UGT, CGT i CSIF de totes les àrees de treball de l’empresa: SAU, LEP i Jardineria.

D’esta manera, Quico Fernández, Pepe Gil i Asun Moll mostraren la postura de Compromís sobre el present i el futur de l’empresa. En paraules del portaveu del grup municipal, “esta era una reunió que van sol·licitar al marge de la destitució del gerent de la SAG per tal de compartir amb els treballadors, de manera directa, tots aquells aspectes que consideraren convenients per millorar el funcionament d’una empresa que en els últims anys i en els últims mesos, s’ha posat en entredit. Els treballadors ens traslladaren què és el que consideraven que no funciona bé. I nosaltres compartirem l’anàlisi de les seues propostes amb l’objectiu de traslladar-les a l’empresa i, per tant, que siguen incorporades als objectius que s’ha de marcar la nova gerència.”

En esta línia, assegura que “totes estes qüestions anem a traslladar-les en el procés de selecció del nou gerent, perquè s’ha d’assumir el compromís de solventar tots estos temes que estan llastrant la productivitat de l’empresa. I este és un tema fonamental. No es pot produir un canvi en la gerència de la SAG per a continuar igual. Això suposaria un fracàs. La nova gerència ha d’acometre canvis importants que milloren l’eficiència respectant, per suposat, els convenis i els drets que tenen els treballadors i les treballadores”.

Principals problemes

Entre els principals problemes es va destacar la insuficiència de la maquinària, especialment dels camions d’aseo urbà, però també d’altres elements. Una maquinària que no sols és insuficient sinó que, en molts casos està obsoleta i inadequada, la qual cosa suposa, evidentment, una multiplicació d’averies i, fins i tot, com es va assenyalar, algunes situacions de perillositat tant per als treballadors com per a la ciutadania. “Un tema que a nosaltres ens preocupa de manera extraordinària”, assegura Quico Fernández.

Per altra banda, també es van plantejar qüestions d’organització que, segons els diferents comitès d’empresa eren molt millorables. “És un tema que nosaltres ja havíem plantejat i no es tracta de culpabilitzar als treballadors i treballadores de la SAG sinó d’introduir tota una sèrie de canvis en l’organització que milloren l’eficiència”, afegeix el portaveu de Compromís.

Un altre dels temes va ser la inadequada selecció de personal i la insuficient formació. En este mateix sentit, els treballadors llançaren una queixa respecte del tracte que reben. D’una manera especial es va parlar sobre la neteja d’edificis públics, on el nivell d’absentisme és molt important. “Jo diria que és difícilment comparable al d’altres empreses i, evidentment, les persones que acudeixen a treballar han de suportar una sobrecàrrega”, comenta Quico Fernández.

Per concloure, Compromís va reiterar el seu compromís amb el caràcter públic de l’empresa. Tal com assegura el seu portaveu, “sembla que alguns grups polítics entenen que la millora en l’eficiència que nosaltres defensem està encobrint unes intencions que en absolut estan dins del nostre programa ni del nostre ideari polític. Este punt, que hem reiterat en diferents ocasions, va ser entès pels treballadors i treballadores els quals van mostrar una total sintonia en el tema de la necessitat de millorar l’eficiència. Es tracta d’una empresa pública, sostinguda amb recursos públics i que, com tot el món reconeix, no ofereix els seus serveis de la forma més satisfactòria. Açò ha de canviar, i en este canvi és tan o més important que el canvi de gerència, la implicació dels treballadors i les treballadores.”