S’ha ajustat i encaixat el marc competencial d’estes matèries o programes com a competències pròpies municipals dins dels departaments de Serveis Socials i Joventut i Infància

La Universitat Popular de l’Ajuntament de Sagunt es reestructura donada la recent situació legal en relació amb l’àmbit competencial, duplicitats i la sostenibilitat econòmica. Per tant, des del departament expliquen que s’ha hagut de reestructurar la seua oferta formativa, i en este sentit, la regidora de l’àrea, Maria Josep Soriano, ha explicat els mecanismes que van a començar a fer-se efectius en els propers mesos per tal de garantir l’oferta formativa dins del denominat “Campus obert a la ciutadania. Cursos i tallers per a la prevenció i inserció social”.

En resposta a esta situació, se sol·licità a la Direcció General d’Administració Local sobre la inexistència de duplicitats. En la situació actual, l’Ajuntament compta amb un informe favorable sobre duplicitats però, de moment, no en té un sobre sostenibilitat financera. Per tant, com a Universitat Popular no es poden dur avant les activitats durant este curs proper. Per això, s’ha ajustat i encaixat el marc competencial de les matèries o programes que portava endavant la UP, com a competències pròpies municipals dins del departament de Serveis Socials. Al mateix temps, l’Escola Municipal de Teatre, es desenvoluparà en l’àrea de Joventut i Infància.

«Enfront de la situació i amb el nostre desig ferm de seguir donant els màxims serveis i activitats possibles, encetem una reorganització vist que és necessari reestructurar l’encaix competencial de determinades matèries, que fins ara eren impartides des del departament de la Universitat Popular (cursos i tallers, seminaris, xerrades, conveni UJI)» ha explicat Soriano.

En este sentit, tindran cabuda en el Campus Obert els tallers de ceràmica; dibuix i pintura; boixets; restauració de mobles; pintura de la porcellana; costura; estiraments; gimnàstica oriental; ioga; balls de saló; fotografia. També, altres tallers monogràfics, com ara memòria; benestar emocional i xarrades i seminaris relacionats amb la diversitat funcional; la salut; l’alfabetització digital per a persones grans.

«Amb esta reorganització podrem donar la majoria de serveis però des d’una perspectiva més ampla, la que contempla la idea tranversal de Ciutat Educadora, aquella que aposta per l’educació com a eina de transformació social, mobilitzant i articulant el màxim nombre possible d’agents educatius que incideixen en el territori. Sabem que els canvis ens provoquen incerteses però tots creiem que una dificultat suposa un repte i per tant, una oportunitat. I, des de la regidoria de la UP, anem a estar treballant perquè esta oportunitat esdevinga un canvi positiu per a la ciutadania, coordinant-nos entre regidories, innovant i aplicant noves propostes culturals i d’oci. I per descomptat, obrint-nos a la participació i la il·lusió que aportarà tot l’alumnat que desitge seguir formant-se, gaudir i socialitzar dins d’aquest Campus obert a la ciutadania. Cursos i tallers per a la prevenció i inserció social», ha afegit la regidora.