Com expliquen des d’aquesta formació, «moltes persones pateixen diàriament aquesta molèstia i algunes d’elles són xiquets, xiquetes i persones amb necessitats especials»

El grup municipal Compromís per Sagunt presentarà demà, davant el ple, una moció per a instar el ministeri a assumir la instal·lació d’unes pantalles acústiques que reduïsquen les molèsties de soroll que causa l’AP7 al seu pas per la ciutat. De fet, com expliquen des d’aquesta formació, «moltes persones pateixen diàriament aquesta molèstia i algunes d’elles són xiquets, xiquetes i persones amb necessitats especials que assisteixen en el Col·legi d’Educació Especial i en el Centre d’Ocupació de *Sant Cristòfol. Aquesta part tan sensible de la nostra població és una mostra, però l’abast dels danys causats per la contaminació acústica afecta a moltes altres persones. De fet, a causa de la disposició geogràfica de la muntanya del Castell front l’AP7, els nivells de soroll els dies de més vent són extraordinàriament alts. I això afecta en tota la població».

Com afirma el regidor nacionalista, Pepe Gil: «És incomprensible que a hores d’ara l’AP7 encara no tinga instal·lades unes pantalles que eviten les molèsties de so que afecten tan negativament a la ciutat però, molt especialment, als alumnes del col·legi Sant Cristòfol. Hem d’instar el govern central que actue d’una manera urgent davant aquests nivells de soroll tan desmesurats que causen unes molèsties inadmissibles».

Des del Grup Municipal Compromís porten anys reclamant suport a aquesta demanda per a la instal·lació de pantalles acústiques al pas de l’AP7 per Sagunt. «Hem insistit públicament i també davant altres administracions. Ara és moment que l’Ajuntament de Sagunt, responsable primer del benestar de la seua ciutadania, torne a demanar a la Demarcació de Carreteres del Ministeri aquestes necessàries barreres acústiques en tota l’àrea pròxima a l’autopista», assenyalen.

A més, com explica Gil, «des de fa uns anys existeixen en el mercat aglomerats asfàltics que són capaços d’absorbir part del soroll i les vibracions que els vehicles fan al seu pas, de fet, és intenció de l’Ajuntament de Sagunt incorporar en les noves repavimentacions als carrers aquest tipus de materials». En aqueixa mateixa línia, la moció també demanarà instar el Ministeri de Foment i la seua Demarcació de Carreteres al fet que quan haja de repavimentar l’AP7 al seu pas per Sagunt utilitze aglomerats fono-absorbents de cara a disminuir en origen el soroll.