El portaveu del grup municipal Compromís ha fet balanç sobre la visita del conseller d’Habitatge, Héctor Illueca

El portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Sagunt i regidor d’Habitatge, Francesc Fernández, ha volgut fer públiques les apreciacions sobre la visita del conseller d’Habitatge, Héctor Illueca, a les obres recentment iniciades en Baladre. «Són unes obres importants, que superen els dos milions d’euros i que ja fa temps que van ser readjudicades i que suposen una de les apostes més importants d’aquesta legislatura, que és la regeneració del barri de Baladre. Tant com en el cas d’ara, Baladre II, com, després en el de Baladre I, que seria la Plaça Juan Ramón Jiménez», afirma.

Com assegura l’edil nacionalista: «Tant la conselleria com l’ajuntament estan tenint una atenció molt necessària, perquè es tracta d’edificis i d’espais que tenen ja molts anys i que pateixen una degradació que s’ha d’atendre d’una manera especial, perquè es tracta de barris que han patit en gran manera la crisi i que, en alguns casos, la problemàtica de l’ocupació d’habitatges s’ha d’anar resolent. Hem de destacar aquesta col·laboració, que té una continuïtat, i que millorarà i dignificar la vida de tots els ciutadans del barri».

Respecte del tema de l’edifici *Pianeta, Fernández ha informat que l’administració autonòmica exercirà el seu dret de tanteig sobre l’immoble. «Hem aprofitat l’ocasió per a acordar definitivament la compra, per part de conselleria, de l’edifici que ha generat la incertesa entre les persones que viuen allí al llarg d’aquestes últimes setmanes perquè s’anunciava el desallotjament per al 29 de juny. El conseller ha reiterat el que ja anunciem als veïns i jo els he indicat que dilluns em vaig reunir amb els propietaris de l’edifici, l’empresa Àtica, i per aquest motiu li he traslladat al conseller la necessitat de tancar l’acord al més prompte possible per a evitar problemes en la transició de la propietat de l’edifici i que els veïns puguen estar tranquils. Es tracta de l’operació més important que farà la conselleria aquesta legislatura», ha explicat.

I és que, com apunta l’edil, «estem parlant d’un preu que està en al voltant dels 9 milions i mig d’euros. Per tant, crec que és moment d’agrair el compromís amb un tema tan important, perquè ha quedat demostrat que el govern del Botànic té l’habitatge en la seua agenda de prioritats. De la mateixa manera, nosaltres hem posat en marxa, des de l’ajuntament, aquesta oficina Xaloc per a atendre un dels gran problemes que pateix la ciutadania».