Els nacionalistes consideren que l’anunci de la inversió realitzat aquesta setmana per Cultura és «molt imprecís»

Davant el recent anunci de noves inversions del Ministeri de Cultura en el patrimoni de Sagunt, en concret al seu Castell, el portaveu municipal de Compromís, Francesc Fernández, assegura que «és un anunci molt imprecís. Nosaltres no entenem exactament que estan parlant. Faria falta que es precisara la quantitat i l’objectiu».

En aquest sentit, tal com recorda, «fa uns mesos es va presentar ací el ministre, va presentar una inversió d’un milió d’euros, de la qual no hem tornat a tindre notícies. De fet, aquesta és una les raons per les quals, tant la ciutadania i col·lectius lligats al patrimoni com alguns grups de l’ajuntament, com per exemple Compromís, reclamem xifres, dates i actuacions concretes en un monument que va sumant, any rere any, nous espais de degradació».

«Fins ara, el Ministeri l’única cosa que ha fet és posar pegats, molts d’ells amb molt mal gust com hem vist en el cas de l’actuació a la Porta l’Almenara, que torna a requerir una actuació urgent perquè el paviment està totalment destrossat. O en la col·locació de tota una sèrie de tanques disposades dins del monument que, entre altres conseqüències, ha suposat el tancament de tota la Plaça de la Conillera i el de l’accés a la zona dels calabossos, que era una àrea molt visitada dins del Castell que necessitava actuacions per a garantir i millorar la seguretat, però en cap cas el seu tancament de manera indefinida», Fernández.

Així mateix, el portaveu de Compromís assenyala: «Nosaltres, com hem dit ja en moltes ocasions, pensem que el Castell necessita un programa d’actuacions que tinga uns objectius clars i que supose, no sols la planificació de les obres dirigides a evitar enderrocs i la degradació, sinó també posar en valor els itineraris i el conjunt monumental, amb un horitzó clar de finalització i amb una partida pressupostària pluriennal molt definida i garantida. La resta són anuncis que no tenen més finalitat que acontentar el públic però que acaben per generar més frustracions que satisfaccions concretes i cada any estem reclamant, tant l’Ajuntament com la pròpia societat saguntina, al Ministeri i a la Conselleria, les inversions que siguen pertinents per a un monument que està absolutament abandonat».