Enric Nomdedéu, director general de LABORA, ha estat hui en Sagunt per parlar sobre ocupació amb els membres de la candidatura de Compromís a l’ajuntament de la ciutat morvedrina

Notícia de Compromís per Sagunt

El director general del LABORA i secretari autonòmic d’ocupació: Enric Nomdedéu ha visitat este matí la ciutat de Sagunt per interessar-se per les propostes que la candidatura de Pepe Gil porta sobre este tema al seu programa electoral, unes propostes que el polític castellonenc no ha dubtat en qualificar de “molt ben pensades i amb un alt component innovador”. El nacionalista ha volgut agrair als membres de la candidatura de Compromís a l’alcaldia el seu treball: “la feina que des del grup municipal de Compromís per Sagunt s’ha fet durant la passada legislatura, com en aquesta, ha estat fonamental per propiciar l’arribada de la gigafactoria de Volkswagen i tots els llocs de treball i noves oportunitats que es van a  crear per a que valencians i valencianes puguen treballar ací i no tinguen que anar-se’n fora a buscar-se la vida”.

Nomdedéu s’ha interessat pel programa electoral de la formació nacionalista a l’ajuntament de Sagunt i ha parlat d’algunes de les principals mesures que en matèria d’ocupació i de foment de la formació per al treball s’incorporen al document: “moltes de les mesures del programa electoral són fàcilment executables amb una inversió mínima per part de la Generalitat. Nosaltres estarem al costat de la ciutat per tal de portar endavant estes mesures de foment de la ocupació i de dignificació de l’FP per a que Sagunt es conterteisca en una referència en matèria d’ocupació”.  

El director general del LABORA ha estat acompanyat en tot moment per la diputada saguntina al Congrés dels Diputats: Maria Josep Picó, numero dos de la llista dels saguntins a l’ajuntament, qui ha destacat la importància que en té per al foment de l’ocupació els accessos als polígons industrials i la “gran quantitat de llocs de treball de qualitat que es poden generar amb polítiques verdes correctament orientades. És molt important este punt, doncs parlem d’un nou nínxol de llocs de treball que cal aprofitat. No podem deixar passar cap tren. També cal fer dels polígons industrials llocs amables on el transit no siga un infern: fomentar el transport públic i la mobilitat sostenible contribueix a una major qualitat de vida i una millor salut per als treballadors, per això proposem incrementar les freqüències de pas dels autobusos urbans i crear noves línies per unir la ciutat amb els polígons industrials. A banda volem noves infraestructures de transport urbà, com el TRAM, i inter urbà, com l’arribada del rodalia al Port de Sagunt. Els treballadors i les treballadores han de poder anar al seu lloc de treball en transport públic”.

Pel seu costat, el regidor d’educació  i numero 5 de la llista del partit valencianista ha destacat la importància de l’FP per al foment de l’ocupació: “és fonamental que donem totes les oportunitats possibles a la nostra joventut, estudiar, ja siga a la universitat o als cicles de formació professional és el millor camí per poder accedir al món del treball. A Sagunt estem fent els deures en este tema però hem de ser més ambiciosos i reforçar tota la nostra xarxa de formació professional, incorporant més cicles i cursos i noves instal·lacions per a que els joves saguntins i saguntines no tinguen que anar a formar-se fora, que ho facen ací, en sa casa, en la seua ciutat. També és fonamental construir estos centres amb trellat, i no a l’altra punta del poble, allunyats de tot. La formació professional ha de ser un orgull i per això els centres han d’estar al mig de la ciutat, abraçats per la trama urbana, i no al mig del no res, com alguns volen”.

Finalment, el candidat a l’alcaldia per la formació saguntina: Pepe Gil ha agraït la visita de Nomdedéu i ha explicat que per a ell, una de les principals mesures té a veure amb l’ús de la Gerencia, lloc on s’ha celebrat la trobada en la premsa: “este lloc, on ara estem, era una ruïna fa molt poc, ara l’estem recuperant i convertint-lo en un orgull per a la ciutat, però ací hi ha molt d’espai que ha de ser utilitzat. Al mateix temps, a Sagunt i al Camp de Morvedre, hi ha molta capacitat creativa i molta inventiva, la nostra joventut està molt ben formada i hem de procurar que tota eixa formació, tota eixa creativitat, es queden ací, cal que retinguem el talent, per això, al nostre programa electoral, proposem crear ací, en este espai, un viver d’empreses tecnològiques que converteisca la nostra ciutat en el Silicon Valley valencià. Un projecte mot ambiciós, però possible si totes i tots remem junts en esta direcció i comptem amb l’ajuda i el compromís de la Generalitat Valenciana. Sagunt té un futur daurat per davant i entre tots i totes li tornarem els somriure. Este és el nostre compromís i nosaltres complim el que prometem”.