El 13 de març, a les Corts es votava una Proposició No de Llei per prohibir el fracking al País Valencià, promoguda per la Plataforma anti-fracking Comarques de Castelló. El PP votà en contra i la proposició no prosperà.

El PP a les Corts està d’acord per tant, en la contaminació dels aqüífers de forma irreversible, en l’afectació a la salut de les persones que visquen en zones fractades, en nom del benefici del progrés i del treball.

Igualment el PP ací a Sagunt, és favorable a l’extracció d’àrids en un indret que alberga el bosc millor conservat a tot el municipi, i SP li secunda, com sempre en aquelles quimeres que perjudiquen a l’interès de la nostra ciutat. En pro dels llocs de treball. Argument demagògic on hi haja.

Ningú pensa en els llocs de treball que es generarien si s’explotara la biomasa dels nostres boscos, i en el benefici de la prevenció dels incendis i en els llocs de treball associats a l’esbarjo i l’oci en les activitats relacionades amb gaudir dels espais naturals. Ningú pensa tampoc en els llocs de treball que poden generar-se amb el reciclatge de residus i que es perden cada volta que s’incinera una tona de fem. Hi han moltes maneres de generar llocs de treball alternatives a cimenteres i pedreres, però ací no estem parlant de llocs de treball. Estem parlant d’interessos econòmics de multinacionals i de la submissió a eixos interessos d’alguns polítics, sobre tot aquells que defenen el sistema que es capaç d’atemptar contra la salut humana i contra la natura en pro del màxim benefici, no de tots, sinó d’uns pocs.

El cas de la Pedrera del Salt del Llop i el Paratge Natural de la Muntanya de Romeu és un exemple d’aquesta submissió servil. No es pot comptabilitzar l’explotació d’una pedrera amb la conservació d’un bosc, és impossible, l’existència de la primera genera automàticament la destrucció del bosc. I ací a Sagunt, des de 2009 intenten fer-nos-ho engolir amb un Conveni de república bananera.

L’Ajuntament és deu a l’interès general i a protegir i generar el major Bé Comú dels ciutadans i ciutadanes de Sagunt. Un ple elegit democràticament pels seus ciutadans, no pot prendre decisions en contra dels ciutadans que l’han votat per afavorir interessos econòmics privats d’una activitat. Una activitat que per altra banda perjudica a tota la ciutadania en termes de salut i de pèrdua de la nostra natura. La natura i la salut estan per damunt del mal comú que generen algunes activitats nocives i perilloses i els polítics que els fan seguidisme.

La gent de Compromís tenim clar que sempre estarem al costat de les persones i en pro de la conservació de la nostra riquesa natural. Nosaltres som polítics del Bé Comú i aplegarem fins on calga per preservar el dret de tots i totes a tindre una Muntanya de Romeu Verda i per al poble.

Teresa García, regidora de Compromís per Sagunt