La Comarca del Camp de Morvedre està patint de manera gradual la desaparició d’empreses vinculades a la indústria siderometalúrgica. La multinacional Bosal, S. A., fabricadora de tubs d’escape, va comunicar als seus treballadors el tancament de la seua planta a Sagunt, que compta amb 222 empleats. Amb aquest tancament, que se sumisca a la desapareguda planta de producció de l’empresa multinacional Thyssenkrupp Galmed S.A, PROSIMED i els problemas que està atravessant TUMESA., s’estan generant altes taxes de desocupació i el consegüent impacte negatiu sobre l’economia del territori i sobre el benestar dels seus ciutadans i ciutadanes. 

 

Estem assistint a un procés accelerat de desindustrialització que és necessari revertir perquè la indústria juga un paper fonamental en el desenvolupament econòmic dels territoris. L’evidència ens demostra que les economies amb un teixit industrial important, aporten major estabilitat i factors de creixement econòmic. 

Des del 2009 no existeix cap convocatoria per a ajudes per tal de desenvolupar Plans de Reindustralització que afecten al territori valencià. No hi ha cap actuació que tinga per objecte un àmbit de subvenció específic per al Camp de Morvedre i més concretament amb empreses del sector auxiliar de l’automobil en plena deslocalització a Sagunt. Cal introduirun marc temporal per establir les necessitats de reindustrialització de la comarca i que entrara en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2016, com conta també altres municipis i comarques de l’estat espanyol com és el cas de Lorca i el Hierro (per causes naturals), Gibraltar, Terol, Soria, El Ferrol, Canàries  o sectors industrials en procesos de desindustrialització (calcer, teixit, paper i cartró, etc.)

Per a açò, és imprescindible una política industrial que permeta la generació, consolidació i manteniment d’una indústria potent, amb l’objectiu d’aconseguir l’impuls d’un nou model de creixement, basat en la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental. S’ha de dotar de pressupost un Pla de Reindustrialització d’elaboració conjunta amb la Generalitat Valenciana i agents socials. Una inversión que s’ha d’iniciar al 2016 però que s’ha de mantindre de forma plurianual per als anys successius.

Es per tot això que,

L’Ajuntament de Sagunt, l’Alcalde i els regidors i regidores que formen part del mateix, manifesten el seu suport incondicional per tal que es dote una nova partida pressupostària destinada a la urgent reindustrialització del Camp de Morvedre, per tal de donar resposta a l’accelerat procés de pèrdua del teixit industrial en aquesta Comarca.