Quico Fernández, portaveu del grup municipal Compromís per Sagunt, ha volgut eixir al pas de les informacions al voltant del projecte del CEAM de la nostra ciutat.

Des de l’organització consideren que les declaracions aparegudes en premsa per part de distints portaveus polítics s’han dut a terme amb intenció d’intoxicar a l’opinió pública i distorsionar la realitat. Per aquest motiu Fernández ha volgut puntualitzar i matisar aspectes referits al citat projecte amb la idea de posar a la ciutadania en situació i fer saber en quina fase ens trobem:

– El projecte per al CEAM l’encarregà la pròpia Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a l’Ajuntament per a què el licitara. Eixe projecte s’ha anat demorant però definitivament s’ha conclòs i ja està en mans de la conselleria, que ha de validar-lo per una banda, i adjudicar l’obra a continuació. Tal i com estava plantejat des del principi.

– El pressupost és de 3.700.000€, i no apareix especificat en cap partida perquè precisament la partida d’infraestructures de serveis socials que té previst iniciar la conselleria en 2022 és general. És el que coneixem com a “Pla Convivint”, dotat amb 116 milions per a 33 centres entre els quals es troba el CEAM de la nostra ciutat. Per tant, no és necessari que aparega de manera específica una partida per al CEAM perquè ja està inclosa en aquest pla.

– És un projecte impulsat en l’anterior legislatura gràcies, per damunt de tot, al treball realitzat per l’Associació dels Pensionistes i Jubilats del Centre del Major amb Pepe Navarro al capdavant, que va poder convéncer a Mónica Oltra, responsable d’aquesta conselleria, de la necessitat i idoneïtat d’aquest projecte. La vicepresidenta (com tots sabem) es va comprometre a portar-lo endavant. El portaveu assegura que “Segons m’ha fet saber personalment, el compromís de la consellera continua inalterable igual que en l’anterior legislatura, assegurant així la viabilitat del futur CEAM. Aquest compromís es traduirà en una oferta de serveis socials necessària (CEAM i centre de dia), i per altra banda suposarà la rehabilitació d’un patrimoni importantíssim, situat en la Gerència, de la nostra ciutat. El projecte està. Es troba dins del pressupost del 2022 i té la garantia d’una persona amb l’autoritat que li confereix ser la vicepresidenta del Consell i la responsable de la Conselleria d’Igualtat.”

El retard és alié a la voluntat tant de la conselleria com de Compromís i s’ha degut a una excessiva ralentització en l’aprovació del projecte per part de l’ajuntament. En aquest punt, Quico Fernández ha volgut ser clar: “Ací cadascú és lliure de posar-se les medalles però té l’obligació d’assumir les responsabilitats que li pertoque. A molta gent li agrada aparéixer en la foto, però sense dubte aquest és un projecte que naix de l’anterior legislatura i que va a concretar-se en la present. Té tot l’aval de la Conselleria.”

“Les crítiques que han aparegut són injustificades i interessades. Aquest és un projecte que té una consignació pressupostària clara i definida. Ja s’han invertit 80.000 euros i evidentment va dins de la línia d’infraestructures de la Conselleria. El temps acaba posant a cadascú en el seu lloc. El dia que aquest centre es trobe obert, prestant el seu servei, i siga una mostra modèlica de rehabilitació del nostre patrimoni industrial callaran moltes boques. A nosaltres ens agradaria que fora més prompte que tard, i anem a lluitar perquè siga el més aviat possible.”

Al marge de les crítiques i declaracions d’altres portaveus de l’oposició des de Compromís volen deixar ben clar que el projecte és una realitat i les obres començaran en el 2022. Eixa és la notícia. Apunta Fernández: “Tinc la informació directa de que en aquest moment la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives és l’encarregada de licitar les obres. Açò no és el més important. L’important és que es preste el més prompte possible aquest servei per als nostres majors, i que es continue avançant en la rehabilitació del nostre patrimoni.”