Les actuacions reduirien l’alta sinistralitat de la carretera en la qual fa uns dies va morir un jove

Els nombrosos accidents ocorreguts en la V-23, situada en Port de Sagunt, al llarg dels últims anys han motivat la demanda del Grup Municipal Compromís per a la millora urgent d’aquesta infraestructura. Tal com assegura el regidor del grup, Pepe Gil, «és urgent que Carreteres de l’Estat actue en la V-23, la que condueix al port marítim. En els últims anys en aquest punt s’han succeït una sèrie d’accidents que qualifiquen a aquesta carretera com un punt negre on és peremptori intervindre per a evitar més desgràcies».

L’edil considera que es tracta, doncs, d’una situació davant la qual cal demanar actuacions urgents. «A més dels accidents que han aparegut en premsa perquè han causat la mort de diferents persones, hi ha hagut uns altres que, sense deixar de ser greus, afortunadament no han causat morts, però si que han acabat per sumar-se a la xifra d’accidents d’aquesta via», assenyala Pepe Gil.

Possibles solucions

«Un dels problemes és que el sol enlluerna als conductors que circulen cap a l’Est. Contra aqueix factor no es pot actuar. Però, en l’actualitat, aqueixa carretera disposa de dos separadors, denominats ‘de Jersey’, de carrils que van en el mateix sentit. Nosaltres pensem que el que caldria fer és crear una mitjana en la carretera, i fins i tot, eliminar aquests elements de manera que existira escapatòria, perquè en aquest moment, si un camió es desvia de la seua trajectòria, els conductors que circulen en sentit contrari es queden sense eixida perquè, a un costat i a l’altre es troben amb aquests separadors ‘de Jersey’», afegeix el regidor saguntí.

Així mateix, Compromís per Sagunt, mitjançant el seu senador, Carles Mulet, traslladarà aquesta petició «tan necessària» al Govern de l’Estat perquè s’estudien les accions pertinents.