Mai no us heu anat del tot. Vosaltres, fallers i falleres de la nostra ciutat, sou gent emprenedora i dinàmica, per això, sempre trobeu la manera de transformar els vostres actes en activitat cultural. Buscant alternatives, amb les vostres aportacions oferim altra manera de fer cultura a la nostra vida social.

Ara bé, hem de ser realistes i entendre les limitacions que estem vivint i per segon any, la nostra festa haurà de quedar ajornada. Arriba març i torna eixe sentiment de tristor que ja patírem l’any passat. La indumentària enfundada a l’armari, els monuments als magatzems, els casals sense soroll de dinars multitudinaris i celebracions de premis, les flors als camps, la pólvora silenciada i les bandes de música sense cercaviles. Torna el sentiment, perquè està massa lligat al nostre caràcter valencià, però sols serà de moment,  perquè tornarem al carrer.

Falleres i fallers de Sagunt, estem a la vostra disposició per oferir-vos el nostre treball i col·laboració davant les iniciatives que vulgau compartir amb la ciutadania. Tot i l’enorme tristor que em produeix no poder celebrar amb vosaltres, en la data habitual, la nostra festa fallera, sí vull llançar-vos un missatge d’esperança i compromís: la festa renaixerà del repòs quan les circumstàncies ens ho permeten, adaptant l’agenda pública a les restriccions sanitàries i marcant un nou calendari.             

Vos envíe, des d’ací, tot el meu carinyo i suport davant esta llarga situació d’”anormalitat”. Però, al mateix temps, vos convide a seguir buscant noves formes de mostrar a la ciutadania que la falla és molt més que una festa. Les nostres falles són un emblema cultural d’artesania que ens posiciona i  revela un caràcter únic al món. Un caràcter que tornarà a brillar perquè este parèntesi obligatori només és una aturada puntual. Hem de mantindre un alè d’esperança per poder plantar, cremar i tancar l’exercici 2020-2021, perquè…

Tornarem!!!

Asun Moll
Regidora de Festes i Cultura Popular