La periodista saguntina, numero dos de les llistes de Compromís per Sagunt a les eleccions municipals, referma des de Madrid la seua defensa dels interessos de Sagunt

Notícia de Compromís per Sagunt

Acompanyada en tot moment per les seues companyes i companys de Sagunt, en especial pel candidat a l’alcaldia de la ciutat morvedrina per Compromís per Sagunt: Pepe Gil, la periodista ambiental Maria Josep Picó ha estat hui a Madrid per prendre possessió de la seua acta de diputada al Congrés dels Diputats. Un acte marcat per la solemnitat i la promesa de l’ara ja, diputada a la cambra baixa, que s’ha compromès amb la defensa dels Drets Humans des d’una perspectiva ecologista i feminista.

La veritat que estic molt emocionada per la responsabilitat que recau sobre mi, però sé que ho faré bé i que tinc el recolzament de tots els meus companys i companyes de Sagunt”, manifesta Picó als mitjans de comunicació, recolzada en tot moment per Pepe Gil, qui ha manifestat que “és un orgull per a Sagunt i també per a mi com a candidat que Maria Josep Picó estiga ací per representar-nos davant de les institucions de l’Estat com a saguntina i com a valenciana compromesa amb el benestar de tota la nostra gent”.

Sobre la seua tasca com a diputada al Congrés, Pico ha destacat que “estic ací per treballar pels interessos de tots els valencians, reivindicant un tracte just i un nou model de finançament ajustat a les nostres necessitats com a poble. No pode continuar ni un minut més com fins ara, pagant i callant. Ja hi ha prou de pagar i callar. Volem el que ens toca, ni més ni menys. Necessitem els diners per fer front a les nostres responsabilitats, com la cura del medi ambient, la creació d’ocupació de qualitat per als nostres joves o enfrontar la inversió en serveis socials per cuidar dels valencians i valencianes”. Un punt que ha estat refermat en tot moment pel candidat a l’alcaldia de Sagunt Pepe Gil, qui ha donat suport a la reivindicació del finançament just per al País Valencià: “necessitem diners, tant per a la Generalitat Valenciana com per als ajuntaments, no podem enfrontar totes les despeses que comporten les nostres responsabilitats com a institucions publiques. Els nostres hospitals, la competitivitat de la nostra industria o el nostre camp o la qualitat de les nostres escoles, depenen de que ens arriben els cabdals suficients per mantenir-los”.

Finalment la diputada saguntina ha aprofitat la ocasió per posar de relleu el seu compromís amb la seua ciutat: “si estic ací és per poder representar  com cal als meus veïns i veïnes. La nostra ciutat necessita que les institucions estatals ens escolten i que algú porte fins ací la nostra veu com a ciutat: necessitem que des de l’Estat es facen càrrec del manteniment de les nostres platges del nord, de la defensa de la nostra horta, incloent la de la partida de Montíber, front als interessos especulatius de les grans empreses energètiques. Necessitem que l’Estat assumeisca el deute històric que té amb el nostre patrimoni, tant històric com industrial. La nostra ciutat ha de ser una prioritat i per a mi ho és, sempre ho ha sigut”.

Pel seu costat, Gil ha volgut concloure la seua intervenció assegurant que “Maria Josep Picó és una saguntina compromesa amb la seua ciutat, per això i perquè no depèn de cap cap de Madrid que li marque el que ha de votar o pensar. És per açò que Maria Josep, tan a l’ajuntament com al Congrés dels Diputats és una garantia d’independència i de lluita pels interessos de la ciutat, sense servilismes a cap altra institució ni interès que no siga els de Sagunt”.