El portaveu de Compromís, Pepe Gil, reclama a l’alcalde i al regidor de Platges que alcen la veu per a reclamar una solució en Almardà

La visita d’alts càrrecs socialistes a Almenara per a comprovar el seu estat després de les polèmiques obres de regeneració de la platja ha alçat butllofes a Sagunt. Concretament ha sigut el portaveu de Compromís, Pepe Gil, qui lamenta que “dies arrere ha tornat a estar gent del PSOE lloant les actuacions -en el tram sud de la província de Castelló- i anunciant la seua continuació, però no he escoltat l’alcalde -Darío Moreno- ni al regidor de Platges -Roberto Rovira- fer cap recriminació quan van a altres platges i ací no. Sembla que no volen fer-li massa cas a l’alcalde de Sagunt”.

Va ser el cap de llista dels socialistes a Castelló, Susana Ros, qui va destacar els “compromisos complits” de l’executiu presidit per Pedro Sánchez amb la “materialització dels espigons a Vinaròs, Almenara i pròximament a Nules”, on ja s’han iniciat unes obres pressupostades en 5 milions d’euros. La candidata al Congrés va afegir la “responsabilitat moral amb la preservació del litoral” i va censurar l’estratègia del PP de “malbaratar recursos públics amb pegats en la protecció de la costa” enfront del PSOE que “hem impulsat una acció global per a protegir el litoral davant futurs temporals”.

Esta no és la primera polèmica d’este tipus, ja que des de la capital del Camp de Morvedre també van provocar crítiques tant la visita d’alts càrrecs socialistes a les obres a Almenara quan estaven en execució com les lloances de la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, dels efectes d’esta actuació.

Inacció del govern municipal

Enfront d’estes paraules, Compromís per Sagunt posa el focus en “la inacció del govern municipal encapçalat per Darío Moreno a l’hora d’exigir una major protecció de les nostres platges, quan s’han abocat a una fase terminal”. Malgrat esta situació, Gil lamenta que “ningú vulga alçar la veu i reivindicar una actuació integral urgent que solucione la degradació que pateix la nostra costa”.

L’edil valencianista també ha volgut advertir del que veu un baix to reivindicatiu del bipartit i que, al seu judici, provoca que “ara no atenguen les peticions d’una ciutat governada pels seus, veurem què passa quan la Generalitat la comencen a gestionar el PP i Vox”, més el que puga passar en les eleccions del 23J.

“Lamentable insult”

Però no sols des de l’oposició han arribat les crítiques, ja que el regidor de Platges, Roberto Rovira (EU-Podem), considera esta visita d’alts càrrecs socialistes “tan lamentable com les anteriors”. L’edil afig que “presumir d’intervencions que han danyat greument la nostra costa és un insult a esta ciutat, més encara quan continuem esperant l’execució del projecte de regeneració de les nostres platges”.