Des de la formació valencianista avisen que el termini perquè la Generalitat contestara al requeriment d’anul·lació del PAI ha caducat

Fa ja més de 4 setmanes, just abans de la setmana d’eleccions, més concretament el divendres abans de les eleccions, Compromís per Sagunt va forçar a l’alcalde de Sagunt -el socialista Darío Moreno-  a presentar davant de la Generalitat la sol·licitud de l’aprofitament per les obres d’urbanització de Parc Sagunt II. En paraules del seu portaveu, Pepe Gil: “Esta sol·licitud va ser formulada hores abans de que acabara la legislatura perquè havíem dit que si no ho feia ho denunciaríem a la premsa d’una altra manera, perquè pensàvem que l’ajuntament no podia perdre l’oportunitat de seguir tots els terminis per a què es poguera dur a terme, sense cap tipus de problema, eixa sol·licitud d’aprofitament que recordem és de més de 30 milions d’euros. Una quantitat que ens tocaria a tots els saguntins i saguntines per poder fer front als reptes i abordar les inversions necessàries en esta legislatura. Sembla que alguns no volen reclamar a la Generalitat el que és nostre. Si no recorde mal els terminis que se li donaven a la Generalitat ja han caducat. Imagine que la resposta haurà sigut negativa, perquè si no ja ho haurien anunciat a so de bombo i platerets des de l’equip de govern, i això obliga a que l’Ajuntament faça de forma ràpida però contundent un recurs contenciós-administratiu front a la decisió o a la no resposta per part de la Generalitat a este requeriment d’anul·lació que feia l’Ajuntament del PAI on es contemplava, entre les al·legacions fetes, l’abonament del 10% de l’aprofitament per les obres d’urbanització de Parc Sagunt II, que s’estima en més de 30 milions d’euros, i que Conselleria no ha acceptat”.

Este abonament no seria necessàriament en metàl·lic, a no ser que s’arribara a un acord, que és el més normal, segons informa Pepe Gil: “A més, eixe aprofitament servirà per fer front als reptes i noves necessitats que comportarà l’augment poblacional associat a l’inici de l’activitat de la factoria de VW. Per tant, s’haurà d’invertir, principalment, en l’enfortiment dels serveis públics de la ciutat“.

Avís d’accions legals

I és que no seria la primera vegada que Compromís per Sagunt inicia un contenciós front a grans entitats per a reclamar allò que pertoca a la ciutat. Tal i com assenyala Gil, “hem de recordar que quan Compromís per Sagunt ha fet este tipus de requeriment sempre l’hem guanyat, per exemple en el cas de la pedrera explotada per Lafarge (ara Holcim). Que la ciutadania tinga clar que Compromís estarà sempre per defensar els interessos de tots els saguntins i saguntines per damunt dels interessos privats i d’altres administracions, tal i com vam dir en la presa de possessió de la nova corporació”. Continua Gil: “quan hem presentat un contenciós, el resultat ha estat sempre positiu per al bé de la ciutat”.

Sobre si este posicionament pot afectar a futures inversions en la ciutat, Gil assegura que “estes demandes no posen en perill de cap manera el que continuen arribant inversions a la gigafactoria i Parc Sagunt II”.

Actuació de l’alcalde

“De nou ens trobem amb l’alcalde posant-se de perfil davant l’abús de grans multinacionals i administracions supramunicipals, deixant de costat la defensa dels interessos de la ciutat i dels saguntins i saguntines”, conclou Pepe Gil.