Clar que estem per un govern de progrés a Sagunt. Per descomptat que la passada legislatura hem aconseguit fer en equip moltes coses i bé. Clar que el nostre vot en la investidura de l’alcalde haguera sigut un altre d’haver fet falta, sens dubte haguérem participat en el govern municipal d’aquesta legislatura si la realitat haguera sigut una altra. Però no ha sigut així i el nombre de vots obtinguts pel PSOE els permet governar en solitari sense massa problemes.

Que ningú dubte que Compromís per Sagunt votarà a favor de qualsevol proposta en la línia de millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadanes i ciutadans, o de propostes de progrés, equitat o igualtat, i m’apuraria a dir que vinguen de qui vinguen. Una altra qüestió és que Compromís té una concepció de progrés que pot ser diferent d’aquella que puga tindre l’alcalde o els grups del govern municipal i que té molt clares les línies que no es poden sobrepassar.

Han sigut evidents les nostres divergències en alguns temes que per a nosaltres són fonamentals, com a partit valencianista i com a representants del bé comú de la ciutadania: l’ús i la dignificació de la nostra llengua en l’administració i en el nostre dia a dia; la necessitat que Romeu siga declarat Paratge Natural Municipal; la posició enfront de la implantació “bestial” de macroplantes fotovoltaiques en l’horta tradicional de la plana litoral; la timidesa a exigir l’aprofitament que la ciutat ha de rebre de la Generalitat per Parc Sagunt II, que pot ascendir a més de 30 milions d’euros; la posició enfront dels projectes del Ministeri de Transició Ecològica (Costas) que tant han perjudicat les nostres platges i la reticència a recórrer a la via judicial per a defendre els nostres interessos.

Són molts els punts en comú que tenim amb l’actual equip de Govern, però també és veritat que en temes fonamentals hi ha hagut desacords irresolubles, i que s’han generat desconfiances i actuacions sectàries fins i tot amagant informació de manera deslleial als seus socis de govern. Crec que l’alcalde és coneixedor que els regidors de Compromís no som meres comparses en el treball d’un equip de govern, i que no renunciem als principis que la nostra gent ens marca i han refermat els nostres votants.

En aquestes passades eleccions municipals la població ha decidit que la correlació de forces siga la que és, i en la nostra opinió la integració de Compromís a l’equip de govern no ens hauria permés de defendre els interessos dels ciutadans ni de la ciutat de la manera que considerem que han de ser defensats. Per això hem considerat que el nostre paper en aquesta legislatura ha de ser en l’oposició, constructiva i positiva per la gent que configurem la nostra ciutat, però oposició.

Pepe Gil i Alcamí
Portaveu de Compromís per Sagunt a l’Ajuntament