El passat 5 de novembre, el secretari autonòmic d’Educació i Formació de la Generalitat Valenciana va remetre ofici al Servei Territorial d’Urbanisme, en el qual sol·licitava deixar sense efecte el Pla Especial de les Arts Escèniques per a la Gerència. Aquest fet ha sigut desvetlat al migdia d’avui pel portaveu de Compromís, Quico Fernández Segons ha indicat l’edil nacionalista, avui mateix han tingut coneixement oficial d’aquesta decisió i l’ha qualificat de “gravíssima” la decisió adoptada pel Govern del Consell.

Segons ha indicat Fernández, en l’Ajuntament de Sagunt, ha data d’avui, no es té notícies d’aquesta decisió “o si tenen informació no l’han volgut facilitar”, ha assenyalat el líder nacionalista, que ha pogut oferir aquesta informació perquè el seu partit va realitzar una pregunta parlamentària en les Corts Valencianes, interessant-se per aquest assumpte. Ha sigut en la resposta rebuda on s’adona d’aquesta decisió.

Efectivament, el passat 9 de juliol el Grup Parlamentari de Compromís va formular unes pregunta a la Taula de les Corts sobre el Pla Especial de les Arts Escèniques per a la Gerència, que pese ha estar aprovat no s’ha executat. En aquest sentit preguntava Compromís “En què estat es troba el desenvolupament del Pla Especial de les Arts Escèniques en l’actualitat?” “Existeixen actualment projectes definits per a la Ciutat de les de les Arts Escèniques de Sagunt? En cas afirmatiu, que cost suposa?” “És conscient que fins ara el sòl dels terrenys de l’antiga Gerència de *AHM pot tornar a ser propietat privada de la companyia *Arcelor amb els drets *edificatorios que el PGOU de 1992 li adjudicava?” i, finalment: “quines accions té previst realitzar per a mantenir la condició del sòl públic de la Gerència?”

A aquesta bateria de preguntes, la titular d’Educació, Cultura i Esports, María José Catalá, va respondre en passat 9 de desembre de forma molt escarida, indicant que: “li indique que el passat 5 de novembre, el secretari autonòmic d’Educació i Formació va remetre ofici al Servei Territorial d’Urbanisme en el qual se sol·licitava deixar sense efecte aquest Pla Especial”.

Assenyalar finalment que, com és habitual en la línia argumental del portaveu de Compromís, Fernández ha qualificat de molt greu la decisió de la Generalitat i ha assegurat que Sagunt s’ha quedat solament davant el perill: “Si el Pla Especial ha quedat sense efecte, la Gerència no té més protecció que la que establia el PGOU de 1992, protecció que és compatible amb l’edificació i, per tant, ens *retrotraemos a la situació que hi havia amb anterioritat a tota la proposta del Pla Especial. D’altra banda, i açò és molt preocupant, en aquests moments l’Ajuntament de Sagunt s’ha quedat solament davant el perill de qualsevol demanda per indemnització. A més, tot el treball que hem fet durant tots aquests anys i les obres que s’han realitzat i s’estan realitzat en la Gerència, són accions perdudes completament.