El proper divendres 15 de novembre a les 19h al Cantre Cívic Antic Sanatori tindrem una xerrada sobre la CIUTAT HABITABLE a càrrec de l’arquitecte Carles Dolç, el qual farà un analisí de la situació i ens farà reflexionar sobre ciutats habitables i sostenibles.

Està clar que tot debat parteix d’un plantejament o problema, les relacions entre les ciutats i el seu territori físic i ambiental han estat variades al llarg del temps per lo que el planejament actual ha oblidat els condicionants del territori i del clima i la societat demanda a polítics i professionals respostes adequades i actuals.

Un dels principals problemes de les ciutats actuals és l’homogeneïtat constructiva actual és uniforme en qualsevol lloc, i la segregació d’usos genera gran quantitat de desplaçaments. Això doncs podem afirmar que els principals problemes de les ciutats son el creixent consum de recursos, les necessitats de la societat actual i el seu cost ambiental.

Per això Compromís aposta per nou principis per al desenvolupament sostenible com son l’estudi adequat de la densitat urbana, complexitat i varietat de morfologies i tipologies edificatorias, proposta d’usos mixts per compatibilitat sobre la base de llindars, sistema de zones verdes i espais lliures estructurantes, optimació de les xarxes de proveïment i infraestructures urbanes, equipaments integrats a la xarxa d’espais lliures i zones verdes, gestió sostenible del tràfic urbà, reducció i reutilització de residus sòlids urbans i valoració ambiental del sòl peri-urbà.

I som conscients de la necessitar de construïr una ciutat habitable, una ciutat no sorollosa, ciutat sense contaminació amb zones verdes en qualitat i quantitat adequades, benefici ambiental i psicològic i carrers nets i segures. I tenim clars quins son els objectius per a poder aconseguir-ho reduir la petjada ecològica i realitzar una gestió eficient de recursos materials i energètics, millorant així l’Ecosistema urbà trobant una identitat i singularitat de les actuacions apostant per els ecobarris i l’Urbanisme bioclimàtic.

Des de l’Ajuntament és poden començar a realitzar tasques com poden ser plans d’Ordenació que contemplen els ecobarris, ordenances Ambientals , rehabilitació energètica i l’Agenda21, però real.