El regidor valencianista Pepe Gil denuncia l’estat de deteriorament de les palmeres d’esta important entrada a la ciutat

El Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Sagunt exigeix a l’equip de Govern de la corporació municipal un pla de xoc urgent per tal de garantir la conservació del conjunt de palmeres datileres (Phoenix dactylifera) de l’avinguda del País Valencià. El portaveu Pepe Gil destaca: “Dues de les palmeres ja s’han assecat i la totalitat d’exemplars presenta un estat de deteriorament molt preocupant”.

Compromís Sagunt critica “la mancança de previsió de l’equip de Govern per a actuar de manera adequada, tenint en compte l’impacte de les onades de calor”. Des de fa ja varies setmanes a l’avinguda País Valencià es poden observar vàries palmeres mortes i a més la resta sense podar ni cuidar. Segons Gil “sembla que ni l’alcalde, ni el regidor de medi ambient i a la vegada regidor delegat de la SAG s’han preocupat per la situació. Necessitem un pla integral, i si existeix demanem que s’estudie la possibilitat de millorar-lo per tal d’evitar estes situacions”.

Des de la formació nacionalista destaquen la rellevància del palmerar de l’avinguda del País Valencià: “Esta és l’avinguda principal d’entrada a la ciutat des de València, i considerem que s’ha d’actuar prioritàriament en ella de cara a donar una bona imatge als visitants, i més encara en època estival on augmenta l’afluència de gent a la nostra ciutat”.