Compromís per Sagunt denuncia que l’Ajuntament de Sagunt ha talat un conjunt d’arbres en una àrea verda escolar, entre els col·legis públics d’Ausiàs March i Montíber, a fi d’habilitar un espai de concerts i discomòbil durant aquestes festes patronals. La regidora de la formació valencianista Maria Josep Picó sol·licitarà explicacions a l’equip de Govern de la corporació local dirigida per l’alcalde Moreno per a saber “qui va prendre la decisió de talar els arbres, per quins motius i els criteris tècnics que s’hi van argumentar, així com el pressupost públic per a l’actuació”.

“Des de Compromís per Sagunt som grans defensors de les nostres Festes Patronals, de fet, la nostra companya Asun Moll es recordarà com una magnífica regidora d’aquest àmbit, també desitgem que tant les persones penyistes com la ciutadania en general puguen gaudir de les millors celebracions possibles, tanmateix, considerem que no es poden talar arbres amb una vida de deu anys en un espai molt utilitzat per les famílies, xiquetes i xiquets durant tot el curs escolar, per a un ús efímer”, argumenta Maria Josep Picó.

Des del partit valencianista destaquen el context actual de canvi climàtic, que es manifesta estos dies en forma d’onada de calor amb rècords històrics de temperatura i posen el punt en establir polítiques públiques que mitiguen tot el possible el seu efecte en les persones, destacant com un dels pilars fonamentals la protecció i proliferació d’espais verds en la ciutat. Tal i com afegeix la regidora de Compromís per Sagunt Maria Josep Picó, “Entenem que s’hagen retirat temporalment els bancs, ja que es poden tornar a posar, però matar arbres ja no té tornada enrere. S’ha deteriorat l’espai, donant un molt mal exemple quant a la conservació de la natura i la biodiversitat quan l’Ajuntament de Sagunt hauria de ser baluard de la defensa ambiental”.

Un increment de la despesa pública

Picó lamenta que l’Ajuntament de Sagunt “en lloc de millorar els espais públics d’ús escolar i familiar, actue a curt termini i no sols deteriorant una àrea molt utilitzada, sinó també incrementant innecessàriament la despesa pública”.

Compromís per Sagunt reclamarà la restauració i millora de l’espai escolar on s’han talat els arbres, un lloc on els xiquets i xiquetes es troben per a jugar a l’eixida del col·legi, mentre que també exigirà un pla de millora dels espais verds en els entorns de totes les escoles del municipi per a garantir el contacte de la infantesa amb la natura en els entorns urbans.