El regidor d’Educació ha sortit al pas de les darreres informacions aparegudes a la premsa

Notícia de El Economico

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, ha volgut eixir al pas de les últimes informacions publicades a la premsa en relació amb el Conservatori Professional Joaquín Rodrigo de Sagunt. L’edil nacionalista ha afirmat que el consistori “ja ha fet tots els tràmits pertinents perquè siga integrat dins de la xarxa de conservatoris professionals de la Generalitat Valenciana”

Tarazona assegura que s’ha aportat tota la documentació requerida per la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Especials de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, dins del procediment d’absorció de conservatoris que marca la Llei 7/2021, de 29 de desembre, en el capítol VI, i seguint el procediment que assenyala l’article 121 per a la integració dels conservatoris professionals de música i dansa de les administracions locals, dins la xarxa valenciana de titularitat de la Generalitat Valenciana. “Per això, el conservatori de Sagunt, està en procés d’integració dins de la xarxa de la Generalitat Valenciana”, ha assegurat.


L’edil de Compromís per Sagunt ha recordat que «des de l’any 2015 estem treballant perquè siga absorbit per la Generalitat Valenciana, primer amb la moció aprovada el desembre del 2015, requisit previ i preceptiu. Després invertint i adaptant les instal·lacions del centre a la normativa preceptiva sobre els requisits generals d’instal·lacions dels centres docents d’ensenyaments artístics, ja que les instal·lacions de l’edifici del carrer Llíria que ens van deixar el 2015 eren segons la llei, inadequades i no complien els requisits normatius exigits per tenir llicència».

Tarazona ha explicat que durant els últims anys s’han invertit diners tant a les mateixes instal·lacions, com a la dotació i instrumentació del conservatori de Sagunt. Entre els Plans de Millora d’Espais Educatius i altres inversions, suposa una quantitat al voltant de 200.000 euros, que ha servit per millorar la qualitat educativa del centre. Tot això va permetre que durant la legislatura passada, es feren les accions i procediments adequats perquè el conservatori de Sagunt tinguera el necessari nou conveni actualitzat, signat el 2018, entre l’aleshores conseller, Vicent Marzà, i l’anterior alcalde, Francesc Fernández, i, per tant, suposa que el projecte de centre, l’oferta formativa, com les instal·lacions estiguen d’acord amb la legislació actual, i per això es facilitava i molt, la possible integració a la xarxa de la Generalitat Valenciana».

El responsable municipal d’Educació, a més, ha apuntat que s’ha estat actualitzant tota la documentació preceptiva per a l’organització i la gestió del centre «que estava desfasada o no existia abans del 2015, a més de potenciar el projecte educatiu del centre amb intercanvis i viatges , setmanes culturals, audicions públiques i altres iniciatives que ha permès anar convertint-ho en un centre de referència en els ensenyaments musicals».

«Tota aquesta gestió també ha estat possible gràcies al treball i esforç constant de la direcció i professorat del conservatori. Per això, l’estudiant actual pot estudiar en unes instal·lacions adequades i funcionals amb dotació adequada, professorat qualificat i amb un conveni actualitzat amb tots els instruments que es donen, i un centre referent en aquesta matèria artística. Lluny de la situació en què el van trobar el 2015, amb una matrícula molt baixa i amb una notòria mancança de prestigi del centre», assevera Tarazona.
El regidor saguntí, a més, assenyala que «tot això és inversió pública, com és el gran esforç econòmic que fa l’ajuntament per recolzar i subvencionar el conservatori, amb uns preus de matrícula i taxes públiques que es van regular el 2016, que són, a molts casos, més competitives que molts altres conservatoris municipals o fins i tot escoles de música, amb la diferència del fet que al conservatori de Sagunt s’imparteix tota una oferta d’ensenyaments musicals d’àmbit professional a prop de casa».

Crítiques a l’oposició

Tarazona, a més, ha volgut respondre algunes crítiques que s’han llançat des d’alguns grups de l’oposició: «Vull fer front a determinats comentaris insidiosos que s’han abocat contra la meua persona o la meua gestió per part del senyor Muniesa. He de dir que el senyor Muniesa és un polític curt de mires i que sembla mentida que després de vint-i-cinc anys vivint a sou de l’Ajuntament i ser fins i tot regidor d’Hisenda, no sigui valent d’apuntar on toca, ni sàpiga que ni jo ni Compromís tenim cap responsabilitat delegada pel que fa a la falta de solvència i d’insostenibilitat financera de l’Ajuntament, que afecta el procediment administratiu de les beques previstes del conservatori».

L´edil ha assegurat que «el departament d´Educació o altres departaments, en tindre diverses competències delegades, és un dels més afectats negativament per aquesta excepcional situació de tensions econòmiques i financeres que té l´Ajuntament».

«La veritat, pensava que independentment de les conviccions de cadascú, el senyor Muniesa era una bona persona, però ara m’adone que té greus mancances en l’àmbit de la deontologia que se suposa que ha de tenir un polític. No entenc com un polític que viu tants anys a sou de l’Ajuntament, fa valer argumentaris amb tantes mancances, tan peregrí i poc valent. Ni el pitjor dels sofistes», ha finalitzat el regidor de Compromís per Sagunt.