Vero Ruiz: “Hem registrat diverses esmenes als pressupostos autonòmics perquè es doten partides específiques per a la conservació, restauració i dinamització del patrimoni saguntí”

Compromís ha instat la Generalitat Valenciana a incloure en el seu pressupost les inversions necessàries per a la protecció, conservació i divulgació del patrimoni històric i cultural de Sagunt. Aquesta petició es fonamenta en la necessitat de garantir la preservació i posada en valor del conjunt monumental del castell i teatre romà, el recinte de la Gerència al Port de Sagunt, l’alqueria de l’Aigua Fresca i les torres de vigilància del municipi, la Nau de Tallers, els museus arqueològic i epigràfic, i les termes romanes de la partida de Gausa, entre altres.

Així doncs, la diputada a Les Corts Valencianes i portaveu de Cultura de Compromís, Verònica Ruiz ha visitat Sagunt junt amb la portaveu local dels valencianistes, Maria Josep Picó, i la regidora, Maria Josep Soriano. Ruiz ha declarat que: “Des de Compromís insistim en la necessitat urgent de reforçar el compromís de la Generalitat amb el patrimoni històric de Sagunt”. Ha lamentat que: “No podem permetre que béns d’alt valor cultural com el Castell de Sagunt continuen en una situació de deixadesa administrativa per la falta de transferències efectives i recursos suficients.”.

Al mateix temps, Ruiz ha anunciat que: “Hem registrat diverses esmenes als pressupostos autonòmics perquè es doten partides específiques per a la conservació, restauració i dinamització del patrimoni saguntí”. En la mateixa línia, la diputada ha expressat que: “Sagunt és una ciutat clau per entendre la història del nostre país, i cal que les institucions estiguen a l’altura”. Per això, la portaveu de Cultura ha demanat que: “S’establisca un pla integral de recuperació patrimonial, amb participació local, perquè el patrimoni no siga només una foto en un tríptic turístic, sinó un motor viu de cultura i economia.”.

Per la seua part, la portaveu de Compromís per Sagunt, Maria Josep Picó, ha reivindicat “totes les inversions que precisa el nostre conjunt monumental, emmarcades en un Pla Director actualitzat que done solució a totes les mancances i deficiències en seguretat, tant per als visitants com per als treballadors, a més de a l’estat ruïnós d’un número preocupant de muralles i elements estructurals. En paral·lel, demanem molta més inversió per tal de continuar fent treballs d’arqueologia i estudi d’este patrimoni, declarat Monument Nacional en l’any 1931.” .