El partit valencianista manté una reunió amb el sindicat STEPV on han mostrat el rebuig conjunt contra l’ordre per a l’aplicació de la Llei 1/2024 sobre la tria de la llengua base en l’educació, i analitzat la seua situació a Sagunt

Compromís Sagunt demana la retirada del projecte de “Llibertat Educativa”. El partit valencianista manté una reunió amb el sindicat STEPV on han mostrat el rebuig conjunt contra l’ordre per a l’aplicació de la Llei 1/2024 sobre la tria de la llengua base en l’educació, i analitzat la seua situació a Sagunt. En paraules de Pepe Gil, portaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament: “Des de Compromís considerem que la Llei Rovira -nomenada amb l’eufemisme de Llibertat Educativa-, vulnera preceptes bàsics de la LOMLOE, Llei d’ús i ensenyament del valencià, l’Estatut d’Autonomia i la mateixa Constitució Espanyola, i que busca convertir en marginal el valencià, la nostra llengua pròpia i senya d’identitat essencial del nostre poble.”.
A la reunió celebrada en la seu del STEPV al Port de Sagunt, han assistit representants del STEPV – Intersindical Camp de Morvedre, Imma Coret, coordinadora de l’àrea d’Organització de l’STEPV, Ester Roca, permanent sindical, i Ximo Granya, i per part de Compromís, Pepe Gil, regidor de Sagunt de Compromís a l’Ajuntament de Sagunt, Maria Josep Soriano i Josep Manuel Tarazona.
En dita reunió s’ha tractat la situació actual de l’educació pública a Sagunt i la retirada del projecte de l’ordre per l’aplicació de la Llei 1/2024 sobre la tria la llengua base en educació. Ambdues organitzacions han mostrat el seu rebuig davant aquesta llei.
A més, també s’ha tractat la situació greu de determinades infraestructures afectades per la retirada del pla Edificant a Sagunt per l’actual govern del PP, amb el suport de VOX. Segons explica el portaveu valencianista: “Esta decisió ha impedit la rehabilitació integral del CIPFP Eduardo Merello, la qual cosa està complicant la formació adequada en matèria professional de molts jóvens de la localitat, en un edifici que ara està en precari per a desenvolupar els cicles d’FP previstos que necessiten les nostres empreses.”.
“Des de Compromís, pensem que el fet de no veure avanços en l’execució de les obres del pla Edificant, ja delegades a col·legis a Sagunt, és responsabilitat de l’equip de govern de la ciutat, format per PSOE i EU, i la seua inacció incomprensible en el desenvolupament de les competències delegades i amb dotació econòmica que ja en tenen per fer les obres en CEIP Cervantes, CEIP Maestro Tarrazona, CEIP Baladre o CEIP Montíber, i altres inversions en altres centres.”, continua Gil.
Un altre aspecte tractat en l’encontre ha sigut la situació de massificació que hi ha en la immensa majoria de centres de primària, secundària i FP de Sagunt, i els nuls avanços en l’elaboració de projectes de nous centres educatius. Tal com recorda Pepe Gil: “El curs passat ja va ser molt problemàtica, pel creixent volum d’adscripcions i matriculacions en els col·legis i centres educatius, que s’està agreujant dia a dia.”.
Un altre punt tractat ha sigut l’eliminació, per part de l’actual equip de govern de Sagunt, de les polítiques educatives en matèria de programes de suport, acció i compensació educativa. “Des de Compromís és incomprensible que no es duguen endavant estes iniciatives, i més quan tan bons resultats van donar en la nostra localitat en darreres legislatures, per a millorar l’equitat i la igualtat d’oportunitats entre tot l’alumnat.”, manifesta Gil.
Finalment, es va parlar del decret de plantilles del professorat que, segons ambdues entitats, no s’ha fet servir després de la sentència judicial que obligava al seu compliment a l’actual Conselleria d’Educació i no s’ha executat com tocava, la qual cosa està provocant que es torne a judicialitzar. “Exigim a la Conselleria que complisca amb la sentència, i no dilate més en el temps l’execució d’este decret tan important per al professorat del nostre país.”, conclou Pepe Gil, portaveu del grup municipal Compromís per Sagunt.