El partit nacionalista presenta una moció per a sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació el manteniment íntegre del LABORA així com l’augment de les partides pressupostàries d’estos programes d’ocupació per a entitats locals

(Sagunt, 02/07/2024)- Compromís demanarà suport al ple per a recuperar els programes d’ocupació del LABORA paralitzats pel PP. El partit nacionalista presenta una moció per a sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació el manteniment íntegre del LABORA així com l’augment de les partides pressupostàries d’estos programes d’ocupació per a entitats locals. Tal com assenyala Maria Josep Picó, regidora valencianista: “Des que el govern de Mazón va prendre possessió, programes com l’EMPUJU i EMERGE no s’han convocat. Preguntada la Conselleria al respecte, es posa com a excusa un canvi en les bases de la convocatòria al temps que ja s’adverteix que la quantitat total destinada a estos programes d’ocupació es veurà greument retallada”.

Continua Picó destacant la paralització d’un programa com ara l’EMERGE, “on els ajuntaments gràcies a estes subvencions a l’ocupació constituïen brigades que tenien com a objectiu la prevenció d’incendis forestals als seus termes. Hem de tindre en compte que, en una situació d’emergència climàtica com la que estem vivint, esta retallada de la Conselleria d’Ocupació és preocupant.”

A més, des de Compromís fan referència, en la seua moció, a la decisió de la Conselleria de Justícia i Interior de la Generalitat Valenciana de suprimir els plans per a establir en Sagunt una unitat de bombers forestals durant els mesos d’estiu. Per a Maria Josep Picó: “Esta una decisió que posa en risc important les més de 4.000 hectàrees de massa boscosa del nostre terme i a la gran quantitat de gent que viu en els entorns de muntanya com ara en les urbanitzacions i disseminats de Bonilles – Romeu, Pla del Bou, Costa del Volant, Monasterios, etc.”. És per este motiu, que a la seua proposta, exigeixen també a la Conselleria de Justícia i Interior que mantinga la dotació d’una unitat de bombers forestals en els mesos d’estiu, una necessitat sostinguda pels informes tècnics municipals corresponents.

“En definitiva, les ajudes per a l’ocupació laboral de persones al País Valencià per part de les entitats locals sempre han tingut molt bona acollida i recepció, especialment entre les persones aturades i els i les joves a les quals se’ls dotava d’una primera experiència professional, però també per part dels ajuntaments i mancomunitats que, al mateix temps que reduïen l’atur a les seues localitats, permetien la realització de tasques en pro del municipi. És per açò que portem esta moció al ple de Sagunt, amb l’objectiu d’aconseguir el suport de la resta de forces polítiques a estos programes d’ocupació.”, conclou Maria Josep Picó, regidora de Compromís per Sagunt.