S’ha tractat també el tema de la incineració i les condicions laborals dels treballadors de Lafarge. Bloc Compromís s’ha reunit aquesta matí amb el diputat de Compromís Juan Ponce per tal de traçar les línies de fiscalització tant de Lafarge com de Conselleria de Medi Ambient, respecte del tema del Paratge Natural de Romeu i la Pedrera de Salt del Llop, la incienració de residus que duu a terme l’empresa i les condicions de treball de la plantilla d’Eurocern.
“Bloc-Compromís estabilrà a totes les administracions en les que té representació una acció contundent en contra de l’esgitament dels recursos naturals i l’augment de contaminació. En aquest sentit preguntarem a la Consellera per què no revocat una DIC emessa de forma correcta com la de la de denegació de la Pedrera de Salt del Llop” Indica el diputat de Compromís Juan Ponce. “Així mateix la exhortarem a que ressolga els recursos que el nostre Grup, tanta nivel municipal, com a les Corts hem presentat. També pregntarem sobre els informes de cubicació de Salt de Llop per poder conèixer la quantitat de pedra que s’extrau i que l’Ajuntament no facilita, excusant-se en que és competencia de Conselleria” Aclareix el portaveu Municipal Francesc Fernandez.

A la mateixa reunió els regidors de Bloc-Compromís Francesc Fernandez i Teresa Garcia han explicat la stuació de Lafarge respecte a la contaminació “L’Ajuntament ha emés diversos informes desfavorables respecte de la incineració de residus industrials asimilables a urbans, però volem saber si la incineració d’aquest tipus de residus està autoritzada, per què és la primera porta per a que puguen incinerar residus de natura urbana, cosa que l’Ajuntament en ple ha rebutjat de forma clara i contundent” indica Teresa Garcia.

Altre dels temes que s’han tractat en l’encontre és la situación respecte de la cessió ilegal de traballadors i les mesures de represalia que s’han pres contra els mateixos. “L’empresa està exercicnt practiques tercermundistes amb part de la seua plantilla i no vol fer front a les obligacions que 2 sentències que han guanyat els treballadors i treballadores i volem que els nostres diputtats en sigen sabedors per tal que eleven les consultes pertinents” indica Francesc Fernandez.

Juan Ponce s’ha posat a disposició del Grup Municipal i dels treballados afectats per tal de realizar totes les accions de control i fiscalització tant de Conselleria com de l’empresa que estiguen al seu abast per tal que no s’autoritze cap activitat extractiva en el Paratge de Romeu.