El col·lectiu Compromís a Sagunt ha volgut fer pública la seua disconformitat front l’actitud mostrada pel grup municipal socialista durant el passat ple ordinari, davant la moció de condemna als atacs israelians a Gaza. La moció defensava la necessitat d’instar a les administracions i institucions competents a frenar els bombardejos i donar compliment als acords presos amb anterioritat en relació amb el conflicte.

Tal com assegura la regidora responsable de Cooperació Internacional, Maria Josep Soriano, “lamentem que es retirara la moció contra els bombardejos de Gaza sense haver estat votada. Les qüestions humanitàries haurien d’estar per damunt d’interessos econòmics i partidistes i pensem que la majoria de la població, solidària, del nostre municipi haurien estat a favor de condemnar la mort de població civil innocent, siga del lloc d’on siga. En este cas, en concret, la mort de 284 palestins, 69 dels quals n’eren xiquets”.

La moció, que es presentava de manera conjunta entre Compromís i Esquerra Unida no va ser debatuda degut a la decisió de l’alcalde de votar la retirada. El partit ha insistit en la necessitat de respectar la voluntat de cada formació a l’hora de presentar les propostes que consideren adients. En este sentit, han volgut recordar que no pertocava demanar la retirada, tanmateix, haver debatut el seu contingut, potser, hauria situat a cada formació davant d’una posició, possiblement, “incòmoda”.

El portaveu del grup municipal Compromís, Quico Fernández, defensava la seua proposta assegurant que, tot i tractar-se d’una qüestió internacional, “pensem que els atacs a Gaza són d’una extraordinària gravetat perquè estan suposant una autèntica massacre contra la població civil i, d’una manera molt especial, sobre xiquets i xiquetes que no tenen cap tipus de responsabilitat en este conflicte que ja s’ha allargat tants anys i que, evidentment, s’ha de resoldre en el marc de les Nacions Unides acatant totes les resolucions que marca la legalitat internacional.”