La situació sanitària de la nostra ciutat és preocupant. Però, la nostra gestió ha de continuar i és motivador rebre notícies com la que fa uns dies coneixíem: Sagunt a Escena tindrà una nova directora. Sí, directora en femení.

Inma Expósito serà la responsable d’un festival que demostra la gran implicació de la nostra ciutat amb la cultura i les arts escèniques. Una notícia fantàstica que, personalment, no em pot produir més satisfacció per dos motius evidents: primer, el festival continua viu; i segon, la seua directora serà una dona, professional i amb un projecte ple de propostes i varietat, que és, en definitiva, allò que enriqueix la programació i atrau al públic. Seguint la línia ja treballada per l’anterior director, Juan Vicente Luciano, qui ha treballat de valent, durant cinc edicions seguides, en esta direcció però, amb una mirada femenina al capdavant.

Es confirma que estem en el bon camí, que la societat i les seues institucions més representatives van al compàs en la demanda clara de la veu femenina de ser i estar, ni millor ni més alt, sinó igual i amb les mateixes oportunitats i drets dels quals gaudeixen els homes de manera innata. Ens acostem a una data vital per a les reivindicacions de igualtat i justícia social, el 8 de març. Per això, sumar talent i representativitat sempre és un nou pas endavant en un camí que encara està per recórrer.

Evidentment, el factor decisiu en l’elecció de esta nova directora han sigut els seus mèrits professionals i un projecte ple de compromís amb un festival que necessita seguir promovent l’escena com a espai de vertebració social que és. Les arts escèniques a més de ser una eina de distracció, són un claríssim mitjà de reflexió i aprenentatge, de transmissió de valors. Un mètode infal·lible per crear persones íntegres.

No voldria finalitzar este article sense agrair la tasca i la boníssima disposició que sempre ha mostrat Juan Vicente Luciano, anterior Director Artístic de Sagunt a Escena, a qui trobaré a faltar. La seua implicació ha estat fonamental als darrers anys per tal de traure endavant una programació ambiciosa, completa i adaptada al gust i les demandes d’un públic cada vegada més exigent. No en va, el nostre festival ja ha deixat d’actuar entre bambolines per posicionar-se com una referència cultural. 

Inma, benvinguda a este grandíssim projecte.

Asun Moll.
Regidora de Cultura, Festes i Cultura Popular.
Compromís per Sagunt.

Publicat a El periódico de Aquí.