El Tinent d’Alcalde d’Almardà assegura que entén la preocupació d’Almenara però cal defensar els interessos de Sagunt

Pepe Gil, Tinent d’Alcalde d’Almardà, regidor del grup municipal Compromís per Sagunt, ha manifestat el total rebuig del nostre grup davant la proposta presentada per Costes per a les platges del sud de Castelló. “Entenem la preocupació d’Almenara, perquè sí, és preocupant… però este projecte va, directament, en contra de les nostres platges”.

I així es va manifestar a la comissió especial de platges celebrada dimecres entre els representants municipals i que pretenia marcar les línies d’actuació per fer front a esta situació. “En la comissió es va donar compte del informe que ha elaborat el professor Vicente Esteban Chapapría en el qual, al nostre entendre, es fa una revisió de tot el projecte que ha presentat Costes per a millorar i detindre l’erosió a les costes del nord de les nostres platges.”

Eixe informe posa en evidència les diverses incongruències plantejades als estudis elaborats per la mateixa Direcció General de Costes i altres institucions respecte del projecte finalment aprovat. “Nosaltres pensem”, assenyala Pepe Gil, “ que en este punt, precisament, és en el que ha de basar-se el  recurs contenciós administratiu que ha de presentar l’ajuntament per fer front al projecte”. Un projecte que, si anem a l’origen de la problemàtica, va ser dissenyat pel govern del PP.

“És evident que no volem res contra Almenara ni contra ningú, però, lògicament, hem de defensar els interessos de la nostra ciutat i de la nostra platja que està al sud de les platges de Castelló. Tal com indica l’informe, entenem que estem en una unitat territorial que va des de Borriana  fins al Port de Sagunt i, per tant, les actuacions haurien d’escometres’s de forma conjunta”, indica el regidor del nostre grup.

A més a més, i per concloure, assenyala que “el projecte que, presumiblement, es presentarà en breu, no pareix que done solució real i sostenible a les nostres costes. Per tant Compromís opina que es innegociable presentar el contenciós administratiu, per a paralitzar, si es que es pot, l’execució de la solució que ens presenten per a salvar les costes del sud de Castelló. No és negociable que aquelles es milloren i que les nostres siguen les perjudicades”.

Compromís per Sagunt
Publicat a El Económico