La mesura sol·licitada per l’ajuntament tindrà beneficis en tots els impuestso relacionats amb el patrimoni

El delegat d’Hisenda de l’Ajuntament de Sagunt, Enric Ariño, ha mostrat la seua satisfacció davant la futura reducció del 7% del valor cadastral dels béns immobles de la localitat, segons han comunicat des de l’oficina del cadastre de València. L’ajuntament sol·licitarà al cadastre una reducció d’este valor cadastral, motiu pel qual diversos membres de l’Equip de Govern es van reunir en València la setmana passada amb representants de l’oficina del cadastre. Esta sol·licitud es farà oficial quan ho acorde la Junta de Govern Local.

Es tracta d’una demanda molt sol·licitada des de fa un temps pels ciutadans de Sagunt ja que, tal com aclarix Enric Ariño, en el municipi s’estaven aplicant uns valors de referència dels immobles dels anys en els quals la bambolla immobiliària era més alta, la qual cosa implicava que el valor dels immobles fóra molt alt. És per això que l’ajuntament, després de cinc anys des que es va fer l’última valoració per part de l’oficina del cadastre, ha sol·licitat un coeficient reductor, la qual cosa suposarà en la pràctica una reducció del 7% del valor cadastral actual.

Segons ha explicat el regidor d’Hisenda, “la setmana passada ens reunim amb l’oficina del cadastre de València, que regula els preus dels immobles, els valors cadastrals, i en esta reunió, atés que ja havien passat cinc anys des de l’última valoració que es va fer, han acceptat una reducció del 7%. Açò tindrà beneficis en tots els impostos relacionats amb el patrimoni, com és la renda, també el de successions i el de donacions, fins i tot en algunes beques i ajudes públiques que hi ha”.

Respecte a l’IBI, l’Ajuntament de Sagunt recalculará el coeficient que s’aplica, de manera que els ciutadans no hagen de pagar més, tal com ha aclarit Ariño, qui destaca que “és una gran notícia que estàvem esperant des de fa temps i, ara que era el moment de demanar-ho, és quan ho hem fet”.

El regidor ha acabat manifestant que l’any que ve es tornarà a sol·licitar una altra reducció depenent de si el valor cadastral estiga per damunt dels preus de referència del valor de mercat.