Els PGE són una estafa per a Sagunt i per al Camp de Morvedre

Teresa Garcia: “El PP i C’s no només continuen marginant la nostra comarca, si no que amés es senten satisfets”

Sagunt 05-04-2018

El projecte de pressupostos de 2018 és clarament decebedor en la nostra comarca i la nostra ciutat. Les inversions al Camp de Morvedre, respecte de les necessitats de la Comarca són clarament insuficients

Les úniques inversions que es fonamenten en projectes de vertebració territorial i de millora de la competitivitat són les de l’APV i s’ha de remarcar que és tracta d’un organisme autònom, on forma part del seu consell d’administració, tant l’Ajuntament com la Generalitat Valenciana, per tant, és el paper pro-actiu de totes les administracions implicades les que possibiliten l’equilibri i les inversions de la Entitat. Igualment, cal dir també que l’APV genera els seus propis ingressos, i que no es tracta d’inversions que financie l’Estat, ja que es la pròpia activitat del Port la que permet afrontar aquest esforç.

L’esforç inversor en l’Estat es limita a 2,17 milions d’euros, xifra que es situa al voltant del que l’Ajuntament sol dedicar al Pla d’ocupació i lluny de les inversions del pressupost de l’ajuntament, que ronden els 12,5 milions o de les de la generalitat que ascendeixen a 21 milions d’euros.

“Les comparacions són odioses, però queda ben clar qui es preocupa pels problemes d’aquesta Comarca i qui simplement només se’n aprofita. El PP és un partit anta morvedrí i anta valencià i aquestos pressupostos són una prova” indica la diputada autonòmica Teresa Garcia.

El Camp de Morvedre necessita inversions productives a nivell ferroviari, cal apostar per la connexió amb Terol-Saragossa i el Cantàbric d’una forma digna, no amb despeses d’urgència. I el Castell de Sagunt, és un monument que precissa una atenció digna i contínua, si no el procés de degradació va molt més ràpid que les inversions d’urgència. No es te ni previst, les actuacions en les platges d’Almardà, i no podem esperar a que s’actue d’urgència en Almenara i no es tinga prevista que s’ha de fer en les platges de la nostra comarca. Per no parlar de la connexió de les rodalies amb el Port de Sagunt, absolutament oblidada o la marginació en el contracte programa de l’àrea metropolitana de València: 0 euros front als 109 de Barcelona, 127 de Madrid o 48 de canàries. Açò ens costa al dia 7,4€ per anar i tornar a València en tren, i discrimina a estudiants i treballadors, quasi 10 euros/dia per poder desplaçar-se en transport públic, pot qualificar-se d’abús.

Per concloure, cal fer una reflexió política: “El PP i C’s pretenen timar-nos com a morvedrins i valencians i pretenten a més que estem agraïts i agraïdes. És una continua burla, absolutament intolerable, el tracte de l’administració de Mariano Rajoy amb la nostra Comarca. C’s deuria plantejar-se clarament si va a fer seguidisme de la marginació valenciana a l’Estat, o si va a situar-se al costat dels valencians i valencianes. No se pot reclamar millor finançament i participar després en marginacions com aquestes”

 

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *