EL PROJECTE CENT ANYS DE SIDERURGIA per Josep Manuel Tarazona

Ahir el Departament de Cultura de l’ajuntament de Sagunt va rebre un reconeixement al treball fet durant aquest per donar-li visibilitat i reconeixement a un fet que va suposar un canvi profund en el nostre poble i en la nostra comarca.

Cent Anys de Siderúrgia és un projecte cultural transversal que han organitzat conjuntament el Departament de Cultura del nostre Ajuntament I el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre.

Primer que res, voldria agrair la tasca dels tècnics de l’Ajuntament i per descomptat, el treball discret però efectiu i essencial per enllestir aquest projecte de l’assessor i dinamitzador Culturar, Toni Gómez, sense el qual aquesta extensa programació no haguera sigut possible.

Un treball d’equip amb molta implicació per part de Dionís Martínez i del Centre d’estudis del Camp de Morvedre, dirigit per Manolo Civera. Un treball fet per un equip interdisciplinari en el qual han col·laborat més de vint associacions i centenars de veïns i veïnes, tant d’un nucli com de l’altre i que ha donat com a resultat una programació variada, amplia i compromesa amb el nostre avantpassat més pròxim. Perquè Cents Anys de Siderúrgia compta el relat d’una història social, cultural, econòmica, humana al cap i a la fi que està molt present en la memòria col·lectiva dels ciutadans i ciutadanes del nostre poble.

En 1917 va nàixer una empresa que va canviar la fisonomia de tot un poble. La Compañía Siderúrgica del Mediterraneo va donar pas a un complex de Ciutat Factoria que ens ha deixat un importat patrimoni i un substrat industrial que ha arrelat en la nostra comarca.
La història s’escriu i es reescriu gràcies també a projectes com Cents Anys de Siderúrgia, una societat que conserva les seues arrels i la seua memòria és un poble viu i dinàmic que pot mirar amb garanties cap al futur, desitgem que dins de 100 anys puguem fer un altre projecte per reflectir l’activitat de la indústria en Sagunt.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *