Francesc Fernández: «Sagunt creixerà en activitat econòmica i ocupació de forma molt notable en els pròxims anys»

L’Ajuntament de Sagunt està celebrant aquesta mateixa vesprada el ple extraordinari sobre política general municipal, una sessió que se celebra anualment, exceptuant durant l’any electoral, i on s’adona de la gestió realitzada per l’equip de govern tant a l’oposició com a la ciutadania en general. L’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, ha sigut el primer a prendre la paraula per a, en un extens torn de paraula, oferir dades sobre el realitzat durant aquest últim exercici.

«Hem aconseguit constituir un govern estable i majoritari, un govern plural, divers però que es cohesiona a través d’un programa de voluntat de servei a les persones i a la ciutadania. No sempre coincidim en la visió dels problemes i la seua solució, però el nostre nivell d’enteniment és molt alt, som un govern de debat i diàleg que pensa en la millora del benestar de les persones», ha afirmat Francesc Fernández.

En aquest sentit, el president de la corporació ha apuntat que aquesta estabilitat «és un valor molt rellevant i necessari per a superar conflictes del passat i afrontar els grans reptes d’una ciutat que ha de ser un dels referents del nostre país». A més, aquesta estabilitat de govern va permetre, finalment, l’aprovació el passat any d’un pressupost municipal després d’haver-se prorrogat durant molts exercicis els comptes de 2009.

Quant a les dades econòmiques oferides per l’alcalde de Sagunt, com ha informat, a data de 30 de setembre d’enguany, hi havia un total de 15.107 persones afiliades a la Seguretat Social, la qual cosa suposa 683 persones més que fa un any. A més, quant a xifres de desocupació, a la mateixa data aquesta anteriorment, Sagunt comptava amb un total de 5.687 aturats, 583 persones menys que en el passat 2016. «No és una xifra per a llançar campanes al vol, però sí que és una evolució positiva i sostinguda», ha declarat Fernández.

«Encara queda molt per fer – ha explicat l’alcalde – perquè les taxes són molt elevades, no podem ser triomfalista, encara que el cicle econòmic està canviant, nosaltres estem implementant mesures i prenent decisions perquè tinguen una incidència positiva tant en l’activitat econòmica com en l’atur, per a millorar l’atracció empreses i fomentar l’activitat industrial, el comerç i el turisme. Sagunt creixerà en activitat econòmica i en ocupació de forma molt notable en els pròxims anys».

Entre les fites ocorregudes durant enguany, Francesc Fernández, ha destacat la finalització i recepció de Parc Sagunt I. «Som una ciutat industrial i la indústria deu estar en la base del creixement i del progrés. La finalització de ParcSagunt és alguna cosa que té molta rellevància, a més, hem aconseguit mantenir els preus a través de taxacions objectives que temps arrere no es feia i hem aconseguit projectes de millora en les infraestructures per a millorar a la indústria de la nostra comarca. Ja estem treballant en l’engegada de Parc Sagunt II perquè hi ha més demanda de sòl industrial que ofereix en el nostre municipi», ha assegurat el president de la corporació municipal saguntina.

Així mateix, Fernández, ha destacat en tot aquest procés la col·laboració mantinguda amb l’Autoritat Portuària de València (APV) a més d’avançar que pròximament es va a signar un conveni per a la integració del moll nord a la ciutat, «un conveni que inclourà la rehabilitació íntegra del pantalán amb un projecte molt més potent del que estava plantejat al principi i que canviarà la visió d’aquesta zona de Port de Sagunt que inclou des de l’Alt Forn fins al passeig marítim».

Entre uns altres dels assumptes als quals ha fet referencia l’alcalde de Sagunt és el turisme del que ha apuntat que és necessari «potenciar els recursos que tenim i treballar en noves fórmules per a fer-los més competitiu; és un sector que hem de consolidar estructuralment perquè tenim uns recursos que, per fi, estem convertint en productes, que servisquen per a un mercat turístic cada vegada més exigent». A més, un dels projectes més importants que s’està duent a terme és la candidatura de Sagunt com a patrimoni de la Humanitat.

L’ampliació dels cementeris, la millora de la xarxa d’il·luminat, el pla estratègic d’esports, les actuacions en el conegut com a barri de la Marina de Port de Sagunt, les obres d’adequació de voreres per a millorar l’accessibilitat, les activitats culturals o l’inici per a la declaració de paratge natural de la Muntanya de Romeu han sigut unes altres de les iniciatives que Francesc Fernández ha assenyalat durant la seua intervenció en aquest plenari.

«Som una ciutat cohesionada, equilibrada, amable, justa, solidària i igualitària. S’ha invertit més en Serveis Socials perquè són moltes les persones que se m’acosten dient que no tenen per a poder cobrir les seues necessitats bàsiques i açò no ho podem permetre des d’aquest ajuntament, devem treballar per les persones. A més, hem recuperat la Regidoria de Cooperació Internacional amb programes i ajudes directes a organitzacions no governamentals i s’estan realitzant moltes activitats en pro de la igualtat», ha finalitzat l’alcalde de Sagunt.

font El Economico

Arxivat en: Plens Sagunt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *