UN CRIT CONTRA LES VIOLENCIES MASCLISTES

El 25N Dia Internacional per la eliminació de la violència contra les dones, a cadascun dels nostres pobles i ciutats, Compromís s’adhereix a la convocatòria de tota la ciutadania feta pel Moviment Feminista, per tal de manifestar el nostre rebuig a la violència contra les dones, la nostra voluntat de visibilitzar-la i el nostre compromís en treballar per eradicar-la.

És per tot això que denunciem que les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans i dels drets de ciutadania reals de més de la meitat de la població a la nostra societat.

Que l’origen de les violències contra les dones està el sistema heteropatriarcal i capitalista, que s’organitza fent de la desigualtat un sistema en el qual a les dones no se’ls reconeix autonomia plena i on l’autoritat de les dones està qüestionada. És per això que la desigualtat entre dones i homes està present a totes les estructures de la societat.

Que aquestes violències masclistes es legitimen i perpetuen a partir de diversos sistemes i espais com són la militarització de les societats, les violències institucionals, la feminització de la pobresa, la precarietat laboral, la imposició de normes estètiques, els racismes, …

Que des de l’any 1999, hi ha hagut més de 1.378 feminicidis per violència masclista a l’Estat Espanyol.

Que patim una cultura masclista que ens devalua, ens cosifica i ofega les nostres veus.
Que les violències masclistes es manifesten no només contra les dones, sinó també contra totes aquelles persones que no responen a la sexualitat heteronormativa imposada, és a dir, les dones bisexuals, lesbianes, transsexuals, transgèneres i intersexuals.

Que són especialment greus les retallades en els recursos especialitzats contra les violències masclistes.

Demanem, per tant, una implicació de tots els àmbits socials, de totes i de tots, i en especial una implicació política, amb voluntat transformadora, per eradicar les violències masclistes. Exigim que les administracions públiques, que tenen l’objectiu de vetllar pel dret a la igualtat i a la dignitat de totes i tots, treballen perquè tota la societat en l’àmbit personal i col·lectiu es comprometen en la prevenció i l’eradicació de les violències masclistes.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *