Des de Compromís per Sagunt expliquen que els Pressupostos Generals de l’Estat són, malauradament, un any més, una mostra de marginació i d’oblit. El territori valencià no és prioritari dintre de l’Estat Espanyol, ni dels governs del PP i això és un fet que constatem any rerre any. No són prioritàries les infraestructures que necessitem, no són prioritàries nostres empreses, ni la nostra agricultura, ni el nostre benestar.
L’Alcalde de Sagunt Quico Fernàndez, ha qualificat de “intolerable” la falta d’inversió prevista en l’esborrany dels Pressupostos Generals de l’Estat per al pròxim any 2015. El nacionalista ha denunciat aquesta situació “que es repeteix any rere any” assegurant que l’executiu de Mariano Rajoy “està enfonsant a la Comunitat Valenciana i maltractant als valencians” i que “l’Ajuntament demanarà, treballarà, instarà i denunciarà sense cap tipus de condicionament extern. Única i exclusivament amb l’objectiu de fer de Sagunt una ciutat millor comunicada, més sostenible, amb un patrimoni adequadament aprofitat, i al servei de la voluntat dels seus ciutadans que són, al cap i a la fi, els qui han de decidir fins on ha d’arribar esta ciutat. Això sí, el camí l’haurem de marcar des d’ací, sense partida d’infraestructures, però amb vocació i ànim de treball constants..

Els pressupostos de l’estat per al 2016 tornen a marginar el País Valencià i, ben especialment, al nostre municipi en deixar sense cobertura pressupostària alguns projectes a bastament reivindicats i rebaixant notablement les consignacions per a altres que es troben actualment en execució, la qual cosa suposarà un altre retard en el seu acabament. “La nostra capacitat com a govern municipal és limitada, per això n’és fonamental el baló d’oxígen que suposen les aportacions estatals. Molt especialment en el nostre cas, per la gran quantitat d’infraestructures de les quals depenem, tant nosaltres com ara les ciutats que ens envolten. Ni millora de la línia ferroviària amb Saragossa, ni coberta de les víes” explica Teresa Garcia, portaveu del Grup Municipal de Compromís.
Des de Coalició Compromís entenem la situació de crisi econòmica en què ens trobem i que obliga a certs reajustaments. Però no compartim la facilitat amb què eixos retalls castiguen una i altra vegada la nostra economia i ajornen, qui sap fins a quan, compromisos ja adquirits.
Des d’eixa idea, i des del convenciment apostem per que Sagunt estiga pressent en els Pressupostos d’una manera forta i per això fem arribar la mostra preocupació a qui pot rectificar el document inicial, proposant les al·legacions següents, per un valor de 23 milions d’euros. Projecte Nou Remodelació del Passeig Marítim del Port de Sagunt (València), Projecte Nou Adequació de Lleres naturals. Rio Palancia. Sagunt (València), Projecte Nou Restauració Castillo de Sagunt. Mesures de manteniment, accessibilitat i seguretat del Castell de Sagunt, Projecte Nou Enllaç directe A7 Nord de Sagunt., Projecte 2009 17 40 0785 Accés al Port de Sagunt., Projecte Nou Enllaç A7-V21, accés sud Parc Sagunt. Puçol-Sagunt, Projecte NOU Estació Intermodal Parc Sagunt. (Projectes)., Projecte NOU Integració Urbana Sagunt. Cubrimiento de vias, Projecte 201317400761 Estudi Mercancias Zaragoza-Sagunt i Projecte 200617400805 Estudi Inversió millora línia convencional Teruel Sagunt.