L’Alcalde va demanar la retirada d’una bandera a la platja del Port de Sagunt perquè estava en un lloc que no corresponia i sense la presència de la resta d’ensenyes oficials

Arran de la polèmica creada per l’adequació de les banderes de l’accés a la platja del Port de Sagunt, l’alcalde, Quico Fernández, ha volgut aclarir l’ocorregut la passada setmana. Tal com assenyala, “la bandera espanyola estava penjada de manera absolutament inapropiada, donant la imatge de que des del nostre municipi i les seues institucions no s’aposta per la integritat dels símbols.”

A més a més, “el pitjor és que esta situació li ha llevat protagonisme a una de les banderes més importants de la nostra platja”, assegura l’alcalde. “L’accesibilitat és un del punts de diferenciació més importants, no tan sols per l’actractiu turístic que suposa, sinó també, i molt especialment, pel deure que tenim, com a Ajuntament, amb la gent que no pot accedir als espais públics per problemes de mobilitat.” L’objectiu és fer de les platges i de la ciutat, en el seu conjunt, un espai per a tots i totes on gaudir dels recursos naturals, patrimonials i, fomentar la justícia social.

Testimoni de brutícia i deixadesa
El passat 19 d’agost, dia en el qual la platja del Port de Sagunt va ser nomenada la més accessible d’Espanya, mitjans nacionals estaven convocats a cobrir la hissada de la nova bandera. En arribar els representants de la Corporació, es sorprengueren per les condicions en les quals onejava el símbol en qüestió, per la qual cosa, i tractant d’ evitar seguir donant eixa imatge als ciutadans i, també, als turistes i mitjans de comunicació, l’alcalde va demanar la seua retirada.

Segons assenyala la llei, l’alcalde, com a màxima autoritat municipal, i per la responsabilitat que sobre ell es deriva, és l’única figura que pot decidir sobre assumptes de rellevància institucional com ara la posada de banderes o la seua adequació. D’igual manera, des d’alcaldia s’ha demanat que es restaure la bandera municipal.

L’Ajuntament prendrà les mesures oportunes davant les actuacions de persones que facen un mal ús o mantinguen un comportament inadequat i irresponsable respecte dels símbols institucionals.