Segons la normativa de Prevenció de Riscos Laborals, una temperatura major de 27ºC impedeix el desenvolupament normal d’una classe.

L’avançament de l’inici de las classe i els temporals de ponent que estem patint fa, quasi impossible el desenvolupament de la docència en condicions. Les AMPES, ja han realitzat diferents protestes. No obstant els Claustres veuen com la Conselleria amenaça amb obrir expedient a qui suspenga les classes. “La Consellera Català fa oïdes sordes a una situació que requereix diàleg i solucions, no mantenir la major” declara Francesc Fernàndez.

D’igual manera, que quan hi ha gota freda es suspenen les classes, si les aules no estan acondicionades, deuria existir un protocol de que fer quan es pateix onades de calor com les que es pateixen, ja que es tracta de la salut dels menors d’edat. “L’Ajuntament te capacitat de suspendre les classes també, caldria, si més no convocar un Consell Escolar Municipal, que ho ressolguera, tal i com han fet altres alcaldes i regidors del PP a altres poblacions valencianes. Ací, tanmateix, la regidora d’educació ni està, ni se li espera, com sempre, deixant en mans dels centres que s’arrisquen a enfrontar expedients disciplinaris per protegir la salut dels i les alumnes. Deu tindre aire acondicionat al seu despatx indica Francesc Fernandez.

“A Sagunt patim una mancança en els instal·lacions dels centres, que impossibiliten realitzar les classes amb normalitat amb temperatures tan altes com les que estem patint. Un responsable d’educació implicat amb la seua competència acordaria un calendari escolar racional amb el clima i seria sensible, a més, a més, als períodes extrems de la climatologia valenciana. Altra cosa és obviar el benestar dels xiquets i xiquets, que és el que fan tant la Consellera, com la Regidora d’educació de Partit Popular”. Conclou Fernandez.

Posted from WordPress for Android