Hui ix al Levante-EMV una miniestrevista a Quico Fernández valorant l’inici de curs polític.

¿Cómo encara su partido el próximo curso político?

El pròxim curs polític té un marcat caràcter electoral, de fet el PP i el seu candidat ja fa mesos que han començat la campanya a costa de la seua nefasta gestió. Ens preocupa molt l’anunci del PP de canviar la llei electoral, ja que distorsionaria radicalment les regles de joc. Saben que van a perdre i no ho volen assumir, i damunt parlen de regeneració democràtica, quan ells són els principal culpables de la degeneració política al nostre País. Canviar la llei a escassos mesos de les eleccions delata les seues profundes conviccions antidemocràtiques i si ho fan posaran en risc l’estabilitat institucional i augmentaran la crispació social, entre altres motius perquè el PP és el símbol de la corrupció. Si ells trenquen les regles, nosaltres trencarem la baralla.

¿Cuáles son sus principales objetivos?

Nosaltres anem a continuar treballant fins a l’últim dia, com és la nostra obligació. Per una banda fiscalitzant l’acció del govern, i per altra fent propostes en positiu per traure la nostra ciutat de l’estancament en què l’ha situat el PP en els últims huit anys. La desocupació ha augmentat durant el mes d’agost i una part important dels nostres veïns i veïnes ho està passant molt malament. La promoció econòmica en el sentit més ampli de la paraula és la gran assignatura pendent, tenim un port que cal potenciar i milions de metres quadrats de sòl industrial buits, no hi ha hagut una política turística clara i amb resultats i l’agricultura està literalment abandonada. Per tant els nostres objectius són el progrés per a la ciutat i més igualtat per als ciutadans. Cal créixer de manera cohesionada, evitant les grans desigualtats que està generant el model neoliberal del PP.

¿Tienen claro cuál será su candidato en las próximas elecciones municipales de Sagunt?

Ara estem treballant en un reglament de primàries, com ja ho vam fer en les europees. Quan el reglament estiga aprovat s’obrirà un termini per presentar candidatures i es podran presentar aquelles dones i hòmens que vulguen i consideren que poden obtindre el suport majoritari. Afortunadament en Compromís hi ha desenes de candidats i candidates que poden encapçalar la llista, i per altra banda el nostre és un projecte col·lectiu, no personalista.

¿Piensan formar partidos y candidaturas en el resto de pueblos de la comarca?

El nostre objectiu és presentar candidatures en la majoria de municipis de la comarca. Els resultats de les europees ens asseguren representació no sols en aquells que ja en tenim, sinó també en alguns altres. Compromís ha de ser la gran alternativa al bipartidisme, no sols perquè representem els valors de l’esquerra democràtica, sinó també perquè som els únics que plantem cara al centralisme que està arruïnant la nostra terra. Som un projecte valencià i al servei dels valencians, i ara som més necessaris que mai perquè el que està en joc és el nostre futur com a societat i com a poble.

També ahir va ser entrevistat a Onda Cero,