El suport del PSOE i SP al dictamen elaborat pel PP en la Comissió d’Investigació sobre la Plaça Angel Perales ha permés tancar en fals tot el treball realitzat per analitzar les causes que han portat l’Ajuntament a pagar una quantitat totalment desorbitada.

És evident que SP va compartir la responsabilitat de la Junta de Govern que va decidir increïblement apartar-se del contenciós en què Iverconsa demanava 12 milions d’euros. Esta decisió es va prendre sense demanar informe a l’Oficial Major, ni a la Secretaria General, ni als serveis jurídics de l’Ajuntament, ni tan sols a Cuatrecasas. Qualsevol d’estes quatre alternatives haurien desaconsellat apartar-se i deixar totalment indefens l’Ajuntament. I qui ho va decidir va ser per tant un òrgan conformat per dos partits  i dirigit per Alfredo Castelló, regidor des de 1995 i Alcalde des de 2007, advocat de formació i perfecte coneixedor del funcionament dels departaments municipals i del món judicial. És un error massa greu per a no asumir cap responsabilitat.

Per tant PSOE i SP sembla que ajuden el PP a eludir la seua responsabilitat i intenten carregar la culpa sobre els funcionaris. Fins a tal punt que com indica el Secretari general en el seu informe s’inventen una sanció administrativa “una amonestación”. Segons el propi secretari indica que estem davant d’una intromissió il.legítima en l’honor dels funcionaris públics, que a més no tenen possibilitat de defensa. De fet l’única possibilitat de defensa seria l’apertura d’un expedient disciplinari on els funcionaris al.ludits podrien exposar els seus arguments. De ben segur que l’Alcalde no s’atrevirà ara a encetar este procés perquè tal i com ha tancat la Comissió no té cap problema.Esperem que el Comité d’Empresa analitze el contingut de l’informe i adopte les mesures pertinents en defensa de l’honor dels treballadors que són acusats en el dictamen votat per PP, PSOE i SP.

Quico Fernández:Que SP votara a favor del dictamen entrava dins de la lògica, però que el PSOE alçara la mà a favor del PP i contra els treballadors és un escàndol. Quin acord tenen amb el PP? Què han d’amagar, per assumir eixa responsabilitat? Nosaltres demanàrem una Comissió convençuts que hi havia hagut una greu negligència política i hem demostrat que està molt clara, i per això no entenem el vot del PSOE. És una burla als ciutadans, però ja estem massa acostumats a este tipus d’acord entre els dos partits; solen explicar-ho com a raons d’estat quan es tracta en realitat d’un pacte per cobrir-se mútuament les vergonyes. I l’informe del Secretari és més que suficient per abstenir-se, però no, havien de votar a favor, com en el Conveni amb Lafarge. Amb aliats com el PSOE i SP, tenim PP per a llarg.

Informe de Secretaria General: Dictàmen de la Comissió Informativa Especial de la Investigació sobre la Plaça Angel Perales.