Este matí les Corts Valencianes han aprovat finalment una Declaració Institucional en defensa de Galmed. La iniciativa de Compromís plantejava en principi una PNL, però el PP ha optat per la fórmula de la declaració, amb la qual cosa no hi ha hagut debat. En qualsevol cas celebrem l’acord per unanimitat, que és en definitiva el que sempre s’ha demanat per tant de no polititzar un tema tan greu com és l’amenaça de tancament de l’empresa de Sagunt.A l’acte han assitit representants de l’empresa i els regidors de Compromís a Sagunt, Quico Fernández i Teresa Garcia. La lectura de la declaració ha sigut efectuada per la Mesa de les Corts i no ha calgut votació perquè estava firmada per tots els síndics dels grups.Al final de l’acte el síndic de Compromís ha dialogat amb els treballadors i els ha donat tot el suport del nostre partit, com ja s’ha fet en diverses ocasions. Esta vesprada continuarà la sessió plenària i serà molt difícil que els diputats puguen assistir a la manifestació. Morera: ” En l’anterior manifestació estigueren presents el diputat al Congrés Joan Baldoví, que també acompanyà els treballadors en la protesta celebrada a Madrid el 3 de juliol, i el diputat provincial Emili Altur. Hui la sessió a les Corts acabarà tard i possiblement no hi podré anar, però els treballadors saben que estem amb ells.”El portaveu de Compromís a Sagunt, Quico Fernández, ha valorat molt positivament l’aprovació de la Declaració Institucional:” L’aprovació de hui és important i problablement posa fi al temps de les paraules. Hi ha una declaració firmada per tots els partits en defensa de Galmed. Ara és el moment dels fets i la responsabilitat està en mans dels governs populars de València i Madrid. Les paraules de suport i les declaracions són necessàries i oportunes, però ara Fabra i Rajoy han de demostrar el seu compromís amb la nostra indústria. I en bona mesura això depén del treball de Castelló, qui té una magnífica oportunitat per demostrar per primera vegada que el seu paper de diputat i alcalde servix és útil per a Sagunt i els seus ciutadans. Per cert no haguera estat de més que haguera saludat als treballadors de Galmed que hi havia a les portes de les Corts.”