Segons el Bloc, el PP ha retallat els serveis als joves de Sagunt en contra de la moció aprovada per unanimitat per dotar la Casa de la Joventut de Sagunt.

Els horaris i els serveis de la Casa de la Joventut són absolutament insuficients per a la població de la ciutat i suposa una clara discriminació per a un gran sector de ciutadans.

Segons ha pogut comprovar el Bloc Jove de Sagunt, des de l’1 de setembre l’horari de la Casa de la Joventut de Sagunt ha reduït el seu horari dràsticament, ja que només obri de 9 a 13 hores, quan abans de l’estiu el servei es prestava de 9 a 14 h pels matins i de 16 a 19 h per les vesprades. No és la primera vegada que passa i el Bloc ja ho va denunciar en una altra ocasió.

No cal ser massa espavilat per comprendre que l’horari és insuficient i inadequat. Insuficient perquè és molt limitat i inadequat perquè és més necessari per la vesprada que pel matí, ja que la majoria dels usuaris de matí estan als instituts. Per no parlar de la dotació de personal, només una auxiliar administrativa. És evident que els joves de Sagunt no tenen els serveis bàsics, estan discriminats, i sobretot els de menors recursos.

Esta situació és encara més incomprensible si tenim en compte que la major part de l’edifici està buit per la desaparició del CEFIRE, i disposa de molt d’espai sense ús. Pensàvem ingènuament que el PP havia expulsat el servei de professors per augmentar el de joves, però ni una cosa ni l’altra. Està vist que la política de retalls del PP, especialment en la nostra ciutat no té límits.

D’altra banda cal recordar que la senyora Bono està incomplint la moció que aprovàrem per unanimitat l’anterior legislatura i que implicava un servei de proximitat als joves amb dos centres, el Casal Jove i la Casa de la Joventut. Està vist que la senyora Bono passa de la Casa de la Joventut de Sagunt i és incapaç ni tan sols d’oferir un horari digne.

Quico Fernández: “Pensava que la senyora Bono havia rectificat i no tornaria a passar el que ja va ocórrer fa uns mesos. Però està vist que passa dels joves i no es preocupa ni del més bàsic, que és un horari adequat. Ha tingut temps més que suficient, però es veu que té altres prioritats, com per exemple promocionar ONG presidides per delinqüents. Amb els 50.000 euros que va donar a Esperanza sin Fronteras podria cobrir moltes necessitats reals, entre altres les dels joves sense recursos.