BLOC-Compromís denuncia que el PP es gasta més diners en atacar el valencià que en promocionar-lo.

Quico Fernández: “A l’hora de retallar no totes les partides són iguals, i la del valencià és una de les pitjors parades. Una realitat incontestable que demostra el menyspreu del PP pel nostre principal senyal d’identitat.

En l’última comissió de cultura se’ns va informar de les subvencions a la promoció del valencià durant 2012. En el cas de les ajudes a les empreses la partida ha disminuït de 5000 a 1500 euros, i pel que respecta a les associacions ha baixat de 5000 a 2000. El retall és més que notable i contrasta amb altres partides que no han minvat o ho han fet de manera més moderada. Evidentment, les retallades responen a prioritats ideològiques inconfessables però claríssimes del PP. I este és un problema que invalida les excuses del PP, ja que la crisi no pot afectar de manera tan diferent sectors que pertanyen a la mateixa àrea de gestió.

Divendres mateix es concediran els premis literaris, i no sols amb molts mesos de retard sinó amb una menor dotació econòmica: de 12000 a 8000 euros. Un dels principals referents de la nostra ciutat ha estat a punt de desaparèixer pel desinterès de PP, i en qualsevol cas el seu prestigi va a la baixa, ja que es mire com es mire les expectatives han disminuït sensiblement.

Per si fóra poc, i a pesar de comptar des de fa anys amb un Reglament d’Usos Lingüístics, el PP no sols no el respecta sinó que ni tan sols ha portat a aprovació el Pla de Normalització Lingüística que l’ha d’implementar. Poc podem esperar d’una delegació que està dirigida per una regidora que cada dia demostra el poc respecte que té, i no és l’única, ni l’únic, per la nostra llengua.

I la situació és encara més greu si atenem a la partida que el PP va destinar a canviar unes plaques que complien el Reglament per unes altres que l’incomplien. Efectivament, el PP va destinar més de 150000 euros per canviar les retolacions dels carrers que s’havien elaborat d’acord amb la normativa municipal i l’Estatut per unes altres que vulneren la legalitat vigent.

Quico Fernández: “No sé si serà exagerat parlar de malversació de fons públics, però gastar molts diners de tots els ciutadans per incomplir la llei deu tenir algun nom paregut, deu encaixar en alguna figura delictiva, i segur que és un delicte. Em permetran que no confie massa en la justícia quan hi ha tants delinqüents solts a pesar de les barbaritats que ens han fet. Però del que no tinc cap dubte és de la desídia del PP respecte del valencià, per acció o per omissió. Com dirien en castellà: Dineros son amores y no buenas razones.

Arxivat en: Cultura i Educació, Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *