#2anysunintesforços l’equip de la Diputació de València de Compromís explica els primers dos anys de govern

Amb la presència de Maria Josep Amigó, vicepresidenta diputació, el diputat de cooperació municipal Emili Altur i el diputat de medi ambient Josep Bort. També han estat presents tots els regidors i totes les regidores de Compromís en la comarca del Camp de Morvedre.

Des de fa dos anys és nota un canvi en la Diputació de València passant de ser un “cortijo” a un “Ajuntament d’ajuntaments” on és reparteix equitativament els esforços entre tots i totes les veïnes de la provincia.

Per a Maria Josep Amigó, vicepresidenta diputació, “després de dos anys és el moment de fer balanç, explicar les coses que s’hem fet i anem a fer i coses que es poden millorar” per a l’equip de Compromís ha sigut important “canviar criteris per a concedir les ajudes als ajuntaments, uns criteris que mai s’havien canviat”.

Per altra banda, la vicepresidenta explica que “s’ha ficat molt d’afany en la creació d’un àrea que no existia com és la de medi ambient, així com definir els criteri per tal d’aportar més trasparècia al SARC”, tot açò és possible degut a l’equip de persones que formen Compromís a la Diputació, en este sentit tenint la vicepresidencia demostrant el pes de Compromís a les institucions donant així suport als governs i regidors assessorar-los i reforçar així al col·lectiu.

Un dels punts destacats d’aquest canvi ha sigut la col·laboració tant en ajuntaments com en conselleries, unint esforços com son els exemples del xarxa llibres, manteniment escoles, centres socials, plans conjunts que han anat directes als municipis.

Per a Emili Altur, diputat de cooperació, ha explicat l’extinció dels convenis particulars “a dits” i s’han fet a través de projectes per tindre uns criteris objectius, Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i on el Fons de Cooperació Municipal destina 1,7 milions d’euros al Camp de Morvedre al 2017 i que en 2016 van ser un total de 2,9 milions d’euros i 84 actuacions realitzades, balanç del primer PIFS en El Camp de Morvedre.

Territorialment s’ha de superar la provincia, la qual Compromís vol eliminar, i apostem per les mancomunitats per això s’ha creat un Pla de Mancomunitats d’1 milió d’euros. També la Diputació destina 3 milions d’euros per a millorar la seguretat de la carretera CV-317 entre Sagunt y Canet

El diputat de medi ambient Josep Bort, ha emprat l’anterior lema de campanya 2011 de Sagunt “idees, valors i treballs” per explicar que Compromís hi havia que demostrat la capacitat de gestió i això s’ha demostrat en 2 anys. S’ha dinamitzat des de medi ambient el Pacte d’Alcaldies Sostenibles i a dia d’avui hi han més de dos-cents registrats. També politiques de sensibilització per tal de gestionar el verd urbà dels municipis i s’han salvat les empreses públiques amb més de 150 treballadors i treballadores.

Arxivat en: ajuntament, Comarcal, InfoCOMPROMIS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *