Una crida a la responsabilitat per Asun Moll Castelló (Secretària local de Compromís per Sagunt)

Des de la responsabilitat política, des de la serenitat també, m’agradaria fer una crida a tots els partits polítics que formen part de l’Ajuntament de Sagunt perquè reflexionen sobre la importància de l’aprovació dels pressupostos municipals per al 2017. Importància, en primer lloc, i sobretot, per als ciutadans de Sagunt. És essencial tindre uns pressupostos transparents i que complisquen amb tots els requisits legals i administratius perquè la ciutat avance i els gestors municipals puguen atendre totes les demandes actuals dels contribuents.

Estan en joc serveis públics necessaris per a tots perquè si no complim amb tots els preceptes administratius i jurídics dels comptes municipals poden perillar moltes subvencions molt necessàries per al benestar de tots, siguen europees o d’altres administracions públiques. No podem continuar amb uns pressupostos prorrogats des de fa set anys. La situació econòmica, social i cultural de la ciutat era ben diferent de l’actual. Hem de distribuir els diners de tots segons les necessitats actuals. És el moment d’oblidar el passat i deixar el ressentiment –justificat o no- de banda i mirar amb valentia per la ciutat i els ciutadans. Necessitem responsabilitat política de tots els partits.

En segon lloc, m’agradaria que l’aprovació d’estos pressupostos fóra un revulsiu per a iniciar una nova fase d’entesa i consens – com a mínim en qüestions bàsiques- que contribuira a consolidar els projectes de futur de la ciutat perquè és el que reclamen els ciutadans, cansats de tantes bregues, de vegades estrictament personals, entre els seus representants al consistori local. Necessitem passar pàgina i mirar pel bé de la gestió i el futur del nostre poble. Projectes de futur que no són, en absolut, de l’Equip de Govern actual, són de tots els saguntins. D’ací a tres anys hi haurà eleccions i el govern local que legítimament governe, siga del color que siga, agafarà el relleu i haurà d’assumir la seua continuïtat. És estrictament necessari que continuem avançant.

Per la nostra part estem fent un gran esforç de diàleg i participació en la confecció dels pressupostos per a l’any que ve. Els hem debatut en les comissions informatives amb altres partits, hem fet dos audiències públiques per als ciutadans, una al Port de Sagunt i una altra a Sagunt, els hem presentat al Consell Econòmic i Social i als corresponents consells assessors, els hem fet participatius a través de les demandes concretes dels barris de la ciutat…Hem fet un gran esforç de diàleg, consens i participació.

Però no sé si este esforç serà suficient per a convéncer als partits polítics de la seua transcendència. No sé si serà suficient per a deixar de banda aspectes partidistes, personals o emocionals més enllà de l’interés polític i mirar pel bé de la ciutat. Ho dic perquè les exigències que demana l’oposició per a pactar els pressupostos tenen poc a vore amb el contingut i la negociació dels mateixos. Semblen excuses destinades, precisament, a no tractar ni aprofundir en el tema. A pesar de tot, vull confiar en la responsabilitat de tots els partits del nostre consistori.

El cas del PSPV-PSOE és ben diferent. És diferent perquè compartim govern amb ells en la nostra autonomia a través del Pacte del Botànic. I ens va molt bé, per cert. És diferent perquè són representants dels ciutadans que han optat per un ajuntament d’esquerres, perquè compartim a grans trets visions, projectes i alternatives per a la ciutat. I dic més, l’abstenció de Compromís i el PSPV-PSOE a la Diputació de Castelló governada pel PP ha permés l’aprovació dels pressupostos. Un gest de responsabilitat política i institucional compartida. Confiem en la seua coherència ideològica i la possibilitat de compartir propostes.

Vull pensar que encara estem a temps per a la responsabilitat i la reflexió serena, de veritat, els nostres ciutadans s’ho mereixen. És hora de treballar per l’interés comú i deixar de banda, d’una volta per totes, els personalismes, el ressentiment o qualsevol circumstància que no tinga com a objectiu millorar la ciutat.

Arxivat en: ajuntament, Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *