LA PLAÇA, LA DISCÒRDIA I ELS “TEMPOS”

La Política és aparent. I dins d’ella, cadascú tria el nivell d’aparença amb el qual vol treballar per a la seua ciutat. Jo ho tinc clar: Només emprendrem les actuacions que, lluny de la seua visualitat, siguen urgents, necessàries o adients. I ho anem a fer dins del temps i la forma que la funcionalitat d’este municipi requerix. Entre altres, hi ha, ara per ara, dues problemàtiques pendents a Sagunt, que ens mantenen alerta i treballant per garantir la seua solució de la manera més ràpida, i efectiva possible: l’estat de Plaça de la Concòrdia i l’estat de les baranes del Pont Bru i Vidal.

Respecte de la primera qüestió, els he de dir que és més complexa del que sembla. Tant per l’atribució de les competències (compartides entre Demarcació de Costes i Ajuntament), que no tenim del tot clara, com per l’aparició de nius d’oronetes. Ambdues ens han complicat la tasca, però els tècnics del nostre Ajuntament estan treballant, amb les directrius establertes, per solucionar-ho de la millor i més ràpida manera possible, tot i que serà difícil que s’haja solventat abans que acabe l’estiu. Estiguen segurs que estem treballant per trobar una solució que siga definitiva i adequada per un lloc tan singular i important per a la vida social i comercial del Port de Sagunt.

Igual estem treballant amb el tema de les baranes del Pont Bru i Vidal. Amb un “cartell” groc i enllumenat dins de la nostra ment oberta. Anem a canviar-les, i s’ha determinat el caràcter d’ungència d’esta actuació. Però no arribarem, per tema pressupostari, ja solucionat, i pel temps que exigix la pròpia fabricació i instal·lació de les baranes, fins setembre.

Els procediments han de canviar per fer més efectiva la tasca del nostre Ajuntament. Hem de donar més eficiència a les actuacions que suporten el pes diari de la ciutat. El de manteniment és un treball que queda invisible dins de la cadència del dia a dia, però que esdevé molt cridaner quan queda en desempar. Esta és una reflexió personal, però pense, francament, que és precís plantejar-s’ho seriosament, no només des de la regidoria, que ja ho hem fet, sinò dins d’un ventall més ample de participants. Som molts els implicants. Tants com habitants té esta ciutat. Necessitem de tots per a que tot funcione millor.

Josep Mª Gil
Regidor de Manteniment

Arxivat en: ajuntament, Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *