Compromís PER ACABAR LES INFRAESTRUCTURES RELACIONADES AMB LA PRESA D’ALGAR: COBRIMENT DE LA SÉQUIA MAJOR I REHABILITACIÓ DEL CANAL DE SONEJA

Quico Fernández: ” El PP fa anys que ha abandonat la nostra agricultura. El pressupost de la Conselleria s’ha reduït per baix de la meitat, s’ha abandonat la investigació i les inversions en infraestructures ha desaparegut. Per si fóra poc la CHX, en mans del PP ha abandonat la Séquia Major de Sagunt i porta ja me´s de quinze anys sense solucionar el seu desviament o el seu entubament. Una vergonya que cada anys els recordem i que els pressupostos de l’Estat confirmen. Els diners se’n van a altres territoris.”

La construcció de la presa d’Algar per regular la conca del riu Palància i evitar riuades importants, així com per afavorir la recàrrega dels aqüífers, va ser una de les infraestructures de major interés per a la nostra comarca i evidentment per a Sagunt.
Una altra qüestió és el poc aprofitament que l’obra ha tingut per al sector agrari i més encara els perjudicis que la presa ha suposat per als regants, o com ha interferit en el canal de Soneja, que abastia d’aigua potable la nostra població des de feia dècades.
Pel que respecta a la Séquia Major, que discorre per l’interior de la mateixa presa, per una banda no permet un major aprofitament de la infraestructura, i per altra posa en perill la mateixa Séquia, ja que no sols no ha sigut previst el seu desviament, sinó que a més ni s’ha cobert ni s’ha entubat. La reivindicació dels regants i de la Séquia Major no ha sigut atesa i continua sense pressupost ni una data que pose fi al problema. Any rere any, els representants de la Confederació Hidrogàfica del Xúquer i del Ministeri de Medi Ambient s’inhibixen de la seua responsabilitat, mentre dediquen importants partides a altres zones.
D’altra banda, el canal de Soneja, tan important per a l’abastiment d’aigua a la nostra població, ha quedat en part també inutilitzat per la presa i per decisions de l’administració competent que entenem que no estan justificades. El cabal d’aproximadament 60 litres per segon procedent de la font de Rovira era suficient per satisfer el consum de boca de tota la ciutat i fins i tot d’alguns polígons, i considerem que s’hauria de recuperar, com ja hem demanat en altres ocasions.
ACORDS

PRIMER.- Reclamar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer depenent del Ministeri de Medi Ambient una solució urgent per protegir i assegurar el correcte funcionament de la Séquia Major, amb la dotació pressupostària pertinent.

SEGON.- Demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la rehabilitació en la seua zona d’influència del Canal de Soneja.

TERCER.- Sol.licitar al Ministeri de Medi Ambient i a la Conselleria d’Infrastructures la reposició i posada en funcionament del Canal de Soneja per a complementar l’abastiment d’aigua potable a la ciutat de Sagunt.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *